AB Far & Flyg i drift igen!

Inte nog med att jag nästan varit i Göteborg (Lerum) både lördag och söndag. Idag har jag varit Göteborg ”på riktigt”. Den här gången gällde det ett betydligt tråkigare uppdrag. Och dyrare.

Jag har alltså varit på odontologen på Sahlgrenska för att en expert skulle titta på en krånglande tand, efter remiss från min tandläkare. Det är en rotfylld tand som fått en infektion i en av rotkanalerna. Jag har inte ont eftersom den ”dränerar” sig själv, men det är likt förb….at en infektion och den kanske man inte ska gå och dra på så många år till? Nåväl, idag blev jag informerad om att orsaken är att rotkanalen inte blivit helt ”ren” i samband med rotfyllningen!

Det är alltså ett misslyckat tandläkarjobb som nu kommer kosta mig ytterligare 5.495 pengar! Hur mycket den ursprungliga rotfyllningen kostade har jag, tack och lov, förträngt. Hade kunnat tänka mig ett stort antal andra, och avsevärt roligare, sätt att bromsa lågkonjunkturen. Dessutom kommer det ”kosta” minst tre halvdagar ledigt från jobbet… *mycket djup dubbelsuck*

Även om jag idag fann mitt mål, Sahlgrenska, vid första försöket så började jag åter igen fundera på varför inte Göteborgarna kunde dra sin ”tunnelbana” under jord? De där vidriga spårvagnarna ger mig stora skälvan när jag ska köra bil bland dem!

På fredag bär det iväg till Göteborg igen (!), för seminariedag å jobbets vägnar. Och på lördag drar vi till Stockholm. Sen får jag hålla mig i skinnet en stund. Åtminstone till den 12:e då det blir första ”riktiga” besöket på Sahlgrenska, dvs med behandling.

***

Kvällens hundträning har bestått av omvänt lockande med Iza, och det är en prövning för mattes knogar och smärttröskel. Iza är ju inte direkt den diskreta typen, och det tog en bra stund innan hon insåg att det inte ledde till något att gnaga och bita på mattes hand. Strax innan blodvite skulle uppstå ramlade det tack och lov ner en liten polett och hon drog sig undan godishanden istället. Det kanske går att lära nio-åriga schäfertanter något nytt trots allt?

Karlsson fick även han ett pass med omvänt lockande och han greppar betydligt snabbare. Nu var det ju inte rikigt första gången för hans del, men nästan. Lite hopp-stå körde vi också samt krypvinklar och det finns helt klart hopp. 🙂

7 reaktioner på ”AB Far & Flyg i drift igen!

 1. Sofus som ju faktiskt är född samma dag som Storm fattar inte hur han som katt borde uppfatta hundar!
  Storm bär nämligen runt på Sofusen eller rättare sagt släpar honom över golven i kattskinnet och leker med honom på hundars vis, lik förbaskat är Sofus den som följer efter hundarna och leker med deras viftande svansar . Knasiga goa kattskrälle 😉

  Hmmm…det där omvända lockandet borde jag prova Med Bernern , han vet liksom fortfarande inte skillnaden på fingrar och leversnittar :-/

 2. En sån tand har jag också betalat för – först rotfyllning (2500) och sen, nähä, vi gör om alltihop ett halvår senare (+ komplikationer 5000). Nu när jag flyttade hit och gick till tandläkaren visar det sig att tandfan ÄNDÅ inte mår bra, så jaha, vi drar ut den. (Inte fått räkningen än.)

  Sååååååååååå sura pengar 😦

 3. Jag hade nog tränat omvänt lockande genom att helt dra undan handen om hon biter eller krafsar, och öppnat vid avvaktan. Tycker det blir för mycket knas och fel om hunden får bitas, särskilt när de är som fäfertanten 😉

  Måste inte tandläkare garantera viss kvalité på sina jobb??

 4. …bacillen: jo man skulle tro det . Nästa vecka måste jag på sjukhuset, där ska dom reparera vad tandläkaren har ställt till med, har jag tur får jag behålla tanden , tur att den sitter långt bak i munnen så jag fortfarande kan dra på smilbanden utan att det syns 😦

 5. Även jag går och betalar DYRT för en tidigare tandläkares misstag. 😦 Alltså, det är inte utan att man undrar om man inte borde kunna få tillbaka pengar från ”tandkvackare” som misslyckas! Hoppas det blir bra på slutet i alla fall, för både dig och mig.

  Och du, spårvagnar är MYCKET trevligare – att åka med. 😀

  Ha det!

 6. Vad det gäller ”garanti” på tandläkarjobb så fick jag veta följande igår; det enda som det är garanti på är bryggor (broar) och stifttänder. Och då är det ”garanti” i sex månader!!! *suck*

 7. Det var ju väldigt många som har problem med sina tidigare lagningar
  så även jag. Frågade just sist om man inte har någon garanti tid men precis som du sa Lotta icke nicke. Konstigt man har ju reklammationrätt till allt annat nästan.
  Ruben hälsar till halvbrorsan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s