Dyra minuter!

Förmodligen är det (som vanligt) jag som haft för höga förväntningar på kursen, men jag måste erkänna att jag är lite kluven. Och kluvenheten gäller framför allt – prissättningen.

När kursen blev full och det fortfarande fanns intresse så erbjöd man några platser för deltagare utan hund, dvs åhörare. Med hund betalade man 2000:- och utan hund 800:-. Nu var kursen väldigt teoretisk och under de praktiska passen delades vi upp i grupper om 2-3 deltagare där vi till stor del fick hjälpa varandra och klura och fundera. Nyttigt, visst, inte tu tal om det. Men den effektiva tiden där man som ekipage hade direkt stöd och hjälp av ”kurshållaren” blev alltså mycket begränsad. Förvisso rättvis fördelad mellan hundekipagen, men om jag räknar snällt så har jag och Karlsson fått ”hands on”-hjälp i 30 minuter. (I verkligheten tror jag inte det var mer än 20, men vi är snälla och säger 30.) Då blir minutpriset 40:-/minuten! Och då räknar jag alltså  bara på skillnaden mellan att gå med hund eller utan!

Om det inte varit deltagare utan hund med hade jag förmodligen inte reflekterat över det, men…

Så, nu var det färdiggnällt.

Rent teoretiskt var kursen jättebra. Många intressanta frågor har uppkommit, diskuterats och besvarats. Den som förväntar sig ett referat av vad jag har lärt mig lär bli besviken för något sådant kommer inte. Jag är förmodligen norra halvklotets uslaste antecknare och har inte en enda skriven rad med mig hem. Det som har fastnat har fastnat liksom… Och när jag börjar applicera det på vår hundträning kanske det dyker upp här, i små portioner. Rubriken på kursen var ju ”Bli en bättre hundtränare”, och det har jag förhoppningsvis blivit?

Både igår och idag tog jag en del av lunchrasten för att passa på att träna på egen hand framför den stooora spegelväggen i en av lokalerna, och jösses vad nyttigt! Nu smider jag planer för spegelvägg och nålfiltsmatta på ”kontoret” i lagår’n. 🙂 Tyvärr lär det väl sluta som de flesta av mina ”byggnadsprojekt. *suck*

Så mycket fotat har det inte blivit men några bilder kommer här.

090125a

090125b

090125c

090121d

(Och ja, jag överlevde körslaget och fick se min favoritkör (Team Hanna) gå till final. Lite bökigt att inte få se finalen nästa lördag eftersom jag då har annat för mig, men jag får väl klara det också.)

7 reaktioner på ”Dyra minuter!

  1. Jag förstår din tankegång med kursen. En spegelvägg ska väl inte vara så svår att få upp? 😉
    Du får se reprisen på körslaget, går inte det på söndag fm?

  2. Jag håller med om priset, det är dyyyrt att gå på kurs!
    När jag var hos MH fick vi mycket mer tid per ekipage, men det var heller inte den typen av temakurs utan mer en tävlingslydnadskurs med klickerträning. En hel del teori men klart mest praktik. När jag varit på andra helgklickerkurser har vi fått minst två kvartar egen träning med instruktör per dag, ofta tre, det känns som ganska lagom faktiskt, man orkar ju inte obegränsat.
    Synd på anteckningar…det hade jag definitivt hoppats på 😀

  3. Så du ska inte heller ha en schäfer? (Läste Enduros blogg.) Jag ska inte heller ha en schäfer. *s* Fast det skulle passa ofantligt bra just till den här sommaren, med en liten schäfer hemma hos vårt nya hus. Men nej, jag ska inte ha en schärfer! 🙂 (Även om jag gärna vill…)

  4. Surt, när man kanske inte får full valuta för alla slantar man hostar upp för en kurs/träningshelg! Jaa, det är attans rent ut sagt att det ska vara så dyrt och är man dessutom är två som kanske vill gå, ja då handlar det plötsligt om utlandsresa i pengar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s