Spanska ridskolan eller nationella insatsstyrkan?

Ja detta är det karriärval Karlsson måste göra nu!

Kvällens träningspass i vardagsrummet började med att jag försökte sortera alla två hundarna på varsin sida om tröskeln, och dörren. Det gick sådär, men till sist så…

Jag började med Iza som nu börjar greppa det där med omvänt lockande. Sen körde vi klossen. Har ingen aning om vad jag ska ha det till på henne, utan det var mest bara ”för att”. Hon greppade snabbt att det var framtassarna på klossen som gällde, men som med allt man gör med henne går det i 220 knyck. Dessutom lever hon i tron att korvbitar, likt rymdsonder och liknande, förintas vid inträdet i jordatmosfären och behandlar dem därefter. D v s – bråttom! Efter varje träningspass är jag positivt överraskad att jag inte sitter på akuten för återmontering av ett finger eller två. Men fingrarna har överlevt i snart nio år och de klarade även den här kvällen. 🙂

Under tiden vi körde försökte Karlsson kvala in till nationella insatsstyrkan genom att göra våldsamma inbrytningsförsök på vardagsrumsdörren, men trots intensiva tacklingar lyckades han inte bryta sig igenom den massiva trädörren.

När det var hans tur körde vi hopp-stå och han ser onekligen mer ut som om han försöker lära sig capriole och kvala in som lippizaner-hingst vid Spanska Ridskolan i Wien. Kolla på de första ”hoppsa-stegen” i filmen så får ni en uppfattning.

Han är onekligen ganska söt när han håller på men jag börjar tvivla på att detta är rätt väg att gå för att få ett kraftfullt och distinkt ställande?

Lite kryp i vinklar körde vi också. Högervinklarna ser riktigt bra ut men i vänstervinklarna lägger han sig gärna lite ner på höger ”skinka” så där får vi jobba vidare.

Nu ska jag åtminstone mentalt börja packa för Stockholmsresan. Fredagkvällen blir rätt körig med bl a leverans av Iza hos ”farbror” P som skall vara hundvakt.

En reaktion på ”Spanska ridskolan eller nationella insatsstyrkan?

  1. Fin hästuppvisning, vi har haft en ponny blandning fullblod-lippizaner
    fantastisk han tävlade högsta klasserna i dressyr, hoppning och fälttävlan.
    Att Karlsson försöker gräva igenom dörren är inte konstigt han är en grythund.
    Hoppas du får trevligt i storstan kunde du inte haft med Iza som vakthund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s