Ny stoppteknik?!

Igår kväll skulle det vara framåtsändandeträning på klubben. Åkte upp i god tid och fick en plan för mig själv för att köra inkallningar med Iza. Nu kändes det som om vi backat en bit i utvecklingen igen. Izas oförstående ansiktsuttryck och långa bromssträcka var tillbaks. 😦

Rätt vad det var, när jag satt henne och var på väg ifrån så dyker det upp en rödbrun liten varelse på plan. Med tanke på Izas viltintresse stannade hjärtat i kroppen på mig samtidigt som jag hann tänka ”Shit, ett rådjur. Nej, en räv. Nej en Strimma.” Det var alltså en klubbkompis lilla tollartik som tagit ett eget initiativ och smitit iväg från altanen upp till plan utan att husse märkt det. Dessutom hör det till saken att just denna lilla hund är något av det mest spännande Iza kan tänka sig. Hon blir ofta helt blockerad när de tränar på samma plan, förmodligen för att husse kör ganska mycket bollkastning med påföljande rusningar från hunden. Tack och lov var Iza koncentrerad på något annat och missade (konstigt nog) det lilla besöket, eller hann åtminstone inte förstå potentialen… Strimma tog ett varv runt vår tungapport som låg på plan och försvann sedan nedför backen. Och Iza satt kvar. Puh…

På tal om tungapporten så verkar min oro från förra veckan (för ont i nacken) vara obefogad. När apporten kom ut på riktigt avstånd var det full fart både ut och in. Inte en tendens till att bara släppa apporten även om ingångarna fortfarande är lite vingliga.

Karlsson fick sig också ett lydnadspass. Dagens roligaste var när jag körde inkallning med ställande. När jag ropade ”stanna” hade han hunnit få upp så hög fart att när han slog till bromsen omvandlades den framåtriktande energin till uppåtgående sådan. Han tog tre mycket höga men korta tigersprång på i stort sett spikraka ben innan han fick stopp på alla sina åtta kilo. Måste försöka fånga detta på bild för det var helt obetalbart. 😀

Slutligen var det så framåtsändandet. Gruppen har reducerats men vi fick iaf ihop en grupp på två personer. Nu har Iza börjat vänta på bollen så att hon ”vallar” och springer och tittar bakåt. Får nog ändra strategi lite… Exakt hur vet jag dock inte än, får fundera på det ett tag. Det mest fascinerande är dock att oavsett hur snett hon hamnat innan gruppen så tittar hon till och styr sedan in sig i mitten, varje gång, så nå’t har hon uppenbarligen förstått?!

3 reaktioner på ”Ny stoppteknik?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s