Working kelpie?

Det har väl knappast undgått någon att jag börjat fundera på nästa hund, och framför allt rasvalet. Förhoppningsvis dröjer det många år innan det är dags men tankarna finns där, och det är väl aldrig fel att vara förberedd. Att aussie är något som finns på kartan har väl också framgått. Jag blev inte direkt avskräckt efter mitt besök på aussieträffen. Nu har det dock dykt upp något annat intressant.

Working kelpie! Har ingen live-erfarenhet av rasen men måste se till att skaffa mig. Vi har en på klubben, eller jag tror åtminstone att det är en så’n? Får titta närmare på den och, framför allt, prata med ägaren. Det jag läst på nätet (bl a här) låter dock mycket positivt. Och helt klart är det en working kelpie och inte en Australian Kelpie jag ska ha i så fall. Sen är väl frågan om man ”får” köpa en så’n om man inte vallar? Å andra sidan borde jag inte ha några problem att ruska fram lite djur att valla. I värsta fall har jag ju Karlsson… 😉 Annars får jag väl göra som en f d medlem i klubben och svensk mästare i rapport som helt övergick till vallningen för det var mycket bekvämare. ”Då slipper man ju springa runt i skogen, man står bara still och dirigerar” eller nå’t i den stilen har jag för mig att han sa… 🙂

Jag som trodde att jag skulle vara schäfern trogen för evigt har nu upptäckt att det finns andra raser. Också.

Så många raser, så lite tid…

Eller också börjar jag helt sonika samla på borderterrier?

10 reaktioner på ”Working kelpie?

  1. Men kan du skaffa något annat än riesen efter att ha tränat på en borderterrier? Jag förstår ingenting! 😉

  2. Hahaha. Ja riesen finns också med på kartan men det är bara att inse att jag (förhoppningsvis) börjar närma mig pensionsåldern när det är dags för NÄSTA hund att pensioneras om alla inblandade får vara friska och krya. Och eftersom nästa hund är tänkt att bli en hane så känns det lite stort och starkt… Men man ska aldrig säga aldrig. 😉

  3. Vill du ha en riktig brukshund och lite och ta i så är en riesenhane självklart, numera tycker jag det är bekvämare med en border, men raserna har mkt. gemensamt.

  4. Annette; Jag tränar ihop med flera riesen så nog vet jag att de är riktiga brukshundar, och jättemysiga. Men det är just det där med ”lite att ta i” som är problemet. Det är ju det jag INTE vill ha nästa gång. Iza har tillräckligt mycket riesen-egenskaper enligt alla riesenägare (förutom skägget) för att jag ska ha känt på hur det är.

  5. Finns flera i Köping bl.a. Maria Hagströms vovvar. Mycket mer sociala än AK. Både mot folk och andra hundar. När jag tävlade i lördags så körde Maria Lkl 2 med sin nya…gick på 195 p! Det vara bara att buga och bocka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s