Fördelar med draghund

Idag har jag fått massage. På arbetstid. Min arbetsgivare har äntligen insett att det förmodligen är värt de kronorna det kostar för att hålla (den tämligen ålderstigna) personalen i trim. Massören som kommer hit erbjuder, förutom klassisk massage och bindvävsmassage, energimassage.  Eftersom jag ska till naprapaten om ett par veckor igen och där bli knådad på (nästan) alla upptänkliga sätt så bestämde jag mig för att prova energimassagen.

Där sitter man lätt framåtlutad, fullt påklädd, på en speciell stol och blir masserad och ”hamrad” i rygg, axlar, armar och ända ut i fingertopparna. Huvud och hårbotten åker också på en omgång. Det var inte på något sätt obehagligt men … annorlunda. I ärlighetens namn kändes det inte alls lika effektivt som klassisk massage så nästa gång får det nog bli det.

Det lustiga var dock att när han kom till mina överarmar, i synnerhet den högra, konstaterade han att jag var ovanligt ”välmusklad” för att vara i ”vår” ålder. (Jo, han var diplomat också 🙂 ) Det är väl ingen tvekan om att dom musklerna har ett direkt och säkerställt samband med draghunden jag har därhemma. Och då menar jag inte Karlsson… 😉

4 reaktioner på ”Fördelar med draghund

  1. Det var inget nytt – jag har i många år haft mycket starka biceps, speciellt i högerarmen 🙂 Att hålla armen lätt böjd och hålla emot… wow… det är något som fungerar bra här.

    Massage är skönt och nyttigt. Jag går till naprapat ganska ofta, säkert oftare än ”vanligt” folk. Kan ju bero på att jag behöver det samt att naprapaten och vi byter tjänster ;). Det blir inte så himla dyrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s