När jag var liten och söt…

…och fick vara fotomodell!

Idag blir det en riktig nostalgitripp. Dessa bilder hittades av pappa och A för något år sedan när jag bett om ett par gamla hundbilder till hemsidan. De scannades in och nu har jag äntligen fått dem i digitalt skick. De togs någon gång runt -67 tror jag, för att användas i samband med en utställning i Rättvik där man skulle visa polisens arbete, både i bild och genom uppvisningar.

Och vad kunde vara mer naturligt än att hundföraren skickade ut sin dotter i skogen för att agera bortsprunget barn som spåras och hittas av polishunden? Spårad blev jag, och hittad blev jag. Och det var inte sista gången jag fick vara ”figurant”, men det var nog den enda gången det hamnade på bild.

Hunden är Axa, pappas första tjänstehund, född 1964. En underbar hund som gjorde ett kanonjobb som polishund. På den tiden var det mycket ovanligt med tikar som polishundar, och frågan är om inte Axa var den enda, men hon skötte sig kanonfint. Hon och pappa tävlade både polishunds-SM och drag med bra resultat. Enda nackdelen var väl att hon var lite grinig på andra hundar, men inte värre än att jag kunde hantera det när vi var ute på tu man hand. Då var jag dock något äldre än på bilderna.

Döm om min förvåning när jag 1980 började jobba i polishuset i Stockholm, och i en korridor på hundtjänstenheten, hittade en rejäl uppförstoring av en bild från detta tillfälle. Det var med nöd och näppe mina arbetskamrater trodde på mig när jag berättade att det var jag. 😉

Lyckligt upphittat barn kramar om den duktiga polishunden. 😉

Dagen idag har ägnats åt lite ärenden i stan och omflyttning av pelargoner från vinterförvaringen in i stugvärmen. Några har strukit med, och flera andra ser rejält risiga ut. Med tanke på att vi tränat i samma lokal så har jag haft lite mer värme på än förra vintern, och då borde de nog ha fått lite mer vatten… Man lär sig av misstagen. Men det är nog åtminstone 15 stycken som jag hyser gott hopp om att återuppliva.

Ett träningspass med Karlsson, på hemmaplan, har det också blivit. Framåtsändande, inkallning, fjärr, skall och kryp. Förutom fjärren skötte han sig bra, men där blev han helt plötsligt osäker, förmodligen pga av något jag gjorde, och det hela liknade mest en slumpgenerator… Vi tar nya tag i morgon!

(Dagens snöfria bilder får bli de ovan. De är förvisso svart-vita, men väldigt snöfria. 😉 )

13 reaktioner på ”När jag var liten och söt…

 1. Underbara bilder, helt ljuvligt att ha dem!

  Måste kolla upp det där med överföring från dia till disk, hemma hos morsan står hur mycket gamla bilder som helst – i det formatet.

 2. Roligt! Ett kärt minne för dig ! Min pappa håller på att knåpa ihop en platta med gamla bilder från mina barndoms år , scannar tydligen in från gamla negativ, ska bli roligt att få se, tydligen mycket hästbilder i vänte 🙂

 3. Men aaaaaa, så gulligt!!! Lotta i blåbärsskogen slår Putte med hästlängder! 😉
  Fast jag har svårt att tro att dina arbetskamrater inte såg att det var du – du är VÄLDIGT lik dig, tycker jag.

  Ha en go söndag!

 4. Nämen så fina kort. – Och redan som liten kicka var du gla i hundar.
  Hm, så ser inte chäfern ut idag, visst var den finare förr med normalt bakställ. Men så roligt för dig att ha dessa bilder. Tack för titten

  • De schäfrar man ser på utställning ser inte ut så nej, men Iza är väl ett levande exempel på att de faktiskt kan se ut så idag också, om man köper hund från uppfödare med bruksinriktning…

 5. Vad roligt med bilderna och storyn med fotot på jobbet 🙂 Och jag hade glömt att de hade blåa overaller, poliserna på den tiden. Tycker om bilden där pappa kopplar upp Axa och du kramar om henne 🙂

 6. Vad roligt att få se dessa gamla bilder! 🙂 Visst var det väl vanligare förut med den typen av täckning i huvudet på schäfern? Ser lite ut som dom har en stålhjälm eller nåt (menar den svarta markeringen mellan öronen och fram. Eller är det Silverpilens linjer som var utpräglat så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s