Galapremiär!

Idag är det exakt tre månader sedan jag köpte min videokamera. Sedan hände det inte så mycket mer… Först var det datorns operativsystem som behövde uppgraderas, sen var det en massa snö som tog död på lusten att filma, och nästa gång jag försökte importera filmer från kameran så totalsket sig alltihop. Nu har datorn och kameran tillbringat ett par dygn hos min egen dataguru. Där funkade allt perfekt, efter byte av usb-kabel. Fick hem alltihop idag, och så blir det exakt likadant. Tvärstopp!?

Som tur är har jag livstids fri support, praktiskt taget dygnet runt. (Så kan det gå när gurun skulle starta eget och jag kom på det perfekta namnet på företaget. 😉 ) Efter ett joursamtal för en stund sedan så visade det sig att det troligen var en annan usb-kabel  (till min gamla kamera) som satt i tangentbordet och förorsakade problemen. När den drogs ut funkade allt och jag har nu ”producerat” min första film. Husse stod för filmandet, för ett par veckor sedan, och resultatet är väl … sådär. Men vi ska nog bli bättre på det här, både han och jag. 🙂

Någon Oscar lär det inte bli, men här är det 28 sekunder långa cineastiska mästerverket. En fjärrdirigering som lämnar en del att önska. Ganska många extra kommandon, och en del förflyttning framåt. Men … det är en FILM!!! Lägg också märke till den fina ljudkulissen i bakgrunden; Iza vrålar som en besatt inne i huset och vill vara med. Iza som aldrig ens varit i närheten av en tävlingsmässig fjärrdirigering, men det brydde hon sig inte om. 😆

Tadaaa! Pukor, trumpeter och röda mattor!

Dagen har för övrigt bjudit på underbart väder. 11° visade biltermometern när jag var på väg hem vid 17.30-tiden. Här på berget var det dock betydligt svalare. Temperaturen ingjuter dock visst hopp inför framtiden.

12 reaktioner på ”Galapremiär!

 1. Duktig Karlsson!

  Fjärrälskande Dizzy slängde sig upp ur slummern och gjorde en fjärr bredvid datorn, glatt pipandes hela tiden!!! Inte ett dugg snyggt, men hon lydde en främmande röst ur högtalarna och gjorde iaf rätt skiften!

 2. Är det försent att gå med i din stödgrupp för vimsiga morsor? Min har blivit alldeles snurrig nu. Här har hon tjatat sedan valpåldern att jag ska hålla mig på hennes vänstra sida men nu ska hon ha mig på höger också. Sedan är det matskålen, där vill hon ha ögonkontakt innan jag får något käk, men nu i veckan så har hon tydligen ändrat sig. Jag stirrade på morsan i flera minuter, sedan blev jag så frustrerad att jag började steppa och slängde en liten blick på skålen och DÅ fick jag springa fram och ta godiset. Fattar du hur jag har det?

  • Jag förstår PRECIS hur du har det Bozz. Vi kan ha lite debriefing någon dag framöver, och självklart får du vara med i stödgruppen. Det är möjligen inte så att din morsa börjat på kurs, eller läst någon ny bok? Sådana tilltag kan få de mest mystiska konsekvenser. Det gäller att vara flexibel. 😆

 3. Härligt med film på din sida. Kul att se Karlsson in action. han så duktig!
  I morgon ska Isac o jag på anlagstest inför agilitykursen, hm, får se hur det går.
  Med min kompis är det inte bra, det finns ingen ljusning. Hon somnar in när hon släpper taget… Så sorgligt…

  Kram på er 🙂

  • Mina minnen är oerhört svaga, men ”en plats strax norr om Viskafors” stämmer ju rätt bra. Borås ligger ju ca en mil norr om Viskafors. :lol_

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s