Träna hit, träna dit och träna bakåt

Det har blivit mycket hundträning i helgen. Jag vet inte vem som är gladast över det; jag eller Karlsson? Först  i fredags kväll, sedan igår och idag fortsatte vi.

Vi började med ett pass vittringsapportering i förmiddags. Det som vid förra tillfället urartade i oorganiserat pinnplockande (av fel pinnar) var idag betydligt mer strukturerat och det blev inte fel en enda gång. Vägen till färdigt  moment är fortfarande lång, men idag kändes det bra.

På eftermiddagen körde vi uppletande på garageinfarten samt lite lydnad. Bl a tränade vi på en av våra hemläxor; baklängeskryp. Nu börjar han förstå på allvar, och det som i fredags var decimeterlångt med kraftigt böjd matte var idag meterlångt med nästan upprättgående matte! 🙂

Ett inkallningspass på grusvägen blev det också, och där varierade kvalitén lite grann, men ibland var det riktigt bra. Hade planer på ett till pass med vittringsapportering men nu sussar han så gott så jag  tror det får vara och så kör vi en omgång i morgon istället.

Testade av fjärren också, och hur mycket han egentligen lyssnar? När han redan stod upp gav jag nytt stå-kommando, och första gången bytte han bara position, till något annat som börjar på ”s”. Men han förstod rätt snart att det inte var rätt väg, spärrade upp de små söta öronlapparna och sedan gick det riktigt bra. Han såg dock ganska rolig ut för vid varje kommando ryckte det till i tassarna, även om han blev kvar på i princip samma fläck. 🙂

Mina planer på en plats i solen sprack. När jag äntrade altanen befann sig solen bakom slöjmoln vilket gjorde att den inte alls värmde så gott…

På det stora hela har det varit en ganska slö helg, utan uträttade stordåd. Och också en ganska skön helg.  Gårdagskvällen tillbringades framför melodifestivalen och – rätt låt vann! Så pratar vi inte mer om det. 😉

En del av helgen har  tillbringats med att försöka få videokameran och datorn att samarbeta. Det har gått … sådär, eller rättare sagt inte alls. Jag fick husse att filma lite igår när vi tränade, och hade planerat filmpremiären här till idag, men det sket sig. Rejält! Varje gång jag försöker importera filmer från kameran generalstrejkar hela datorn, och det är inte vanligt med en mac. OK att ett program kan låsa sig, men här blir det tvärnit! Jag har ju faktiskt fått det att fungera en gång, efter att jag uppgraderat lite operativsystem och programvaror, men varför det inte funkar nu är en gåta. En fruktansvärt irriterande gåta.

Ikväll blir det naprapatbesök, och i morgon är det måndag igen… *suck*

Här kommer dagens sommarbild. Fick ju klagomål igår när jag missade den, även om ingen av bilderna innehöll snö, så nu börjar vi med sommarbild.

Kunde inte låta bli att fota de läckra tulpanerna idag igen.

4 reaktioner på ”Träna hit, träna dit och träna bakåt

 1. Härlig helg, trots Melodifestivalen ;).

  Du de där fransiga tulpanerna blir jag ruggigt avundsjuk på. Var har du hittat de nånstans?

  Och jag tackar på förhand för paketet. Ersättning kommer. 😉

  Ha det gott – kram

  • Tulpanerna hittade jag på ICA Maxi som hade tulpan-drive när jag var där i torsdags.

   Och här ska inte ersättas någonting! Hoppas bara att de passar…

  • Ingen aning faktiskt. Gav upp tulpaner ganska snabbt eftersom Bambi konsekvent käkade upp varenda en innan jag ens hann se färgen på blommorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s