Karlsson-saknad

Ja, naturligtvis saknar jag även Iza, men igår kväll när jag traskade fram i den långa hotellkorridoren insåg jag vilket perfekt ställe det varit att träna framåtsändande på. Och inkallning med ställande. Och i lobbyn hade man kunnat köra rutan. Och den skabbiga, melerade heltäckningsmattan i restaurangen hade varit perfekt för vittringsapporteringen, Och…

Nåja, drömma kan man ju alltid göra.

Igår kväll brände vi traktamente genom att äta middag i hotellrestaurangen. En minimal lammburgare med bröd och tre potatisar samt en öl gick loss på 280 svenska pengar! Som tur var smakade den åtminstone hyfsat gott. Kollegan tog en fisksoppa som till största delen bestod av musselskal. I samma hus där kontoret ligger finns det även en enkel lunchrestaurang. Där valde kollegan ärtsoppa idag. Och fick en soppa som till 90% bestod av skivat hundgodis, dvs varmkorv! Ikväll bär det dock iväg in till Oslo och det pratas om någon libanesisk restaurang som tydligen ska ha god mat. Hoppas det stämmer…

Imorgon, vid lunchtid, sätter vi oss på tåget hemåt igen, och DET ska bli skönt!

Dagens snöfria:

6 reaktioner på ”Karlsson-saknad

  1. Det märkliga är, tycker jag iaf, att de brukar lyckas få ALLT att smaka kokt! Kokt hamburgare är INGEN höjdare…… Nu för tiden brukar jag faktiskt satsa på ”gyllene måsen” det är ingen höjdare det heller men man blir iaf varken överraskad eller besviken…..

    Vore det inte bättre att förlägga arbetsresorna till Frankrike? God mat hela vägen med rödvin, ”bagutter” och goda ostar som bas…*hmmm, dreglar*

    • Ska lägga fram Frankrike-förslaget så får vi se vad som händer. Men maten ikväll var åtminstone god, och väldligt o-norsk.

  2. Hujedamig för att vara hungrig i Norge! Det är tur dom har så höga löner där. Om man nu ska vara i Norden så är nog Danmark att föredra, fantastiska frukostar.

  3. England, som jag ju under en period reste ganska frekvent till å tjänstens vägnar, var väl ingen jättehöjdare på matområdet heller. Så länge man inte siktade in sig på det mer internationella köket eller nåt indiskt eller liknande… Dock höll vi ju till i en håla, med något begränsat utbud. Turligt nog var faktiskt hotellrestaurangen hyfsad både vad gällde mat och priser.

    Och vad gäller hotellfrukostar så har de maffigaste i den vägen jag träffat på varit i Sverige och Danmark….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s