Ekorr’n satt i granen…

…och underhöll mig när jag rökte morgoncigaretten imorse. (Tja, när röker man egentligen morgoncigaretten annars, om inte på morgonen?) Det var flera år sedan jag såg en ekorre i närheten av hemmet så det var lite mysigt. Bara den inte beträder tomten när jag tränar lydnad med Karlsson så får den gärna vara här omkring.

Och det räckte tydligen inte med det, för när jag och Iza var ute på kvällens långpromenad så började hon helt plötsligt stirra upp i trädtopparna och vad sitter där? Självklart en ekorre! Och jag tror inte det var samma för vi befann oss ett par km hemifrån.

Kvällens långpromenad gick via gamla riksvägen. Vi har bara gått där en gång sen all trafik försvann. Den gången var det kolmörkt och vinter så då såg jag inte så mycket. Men idag! Det är märkligt vilket annorlunda perspektiv man får när man går? Jag har åkt den här vägen med bil dagligen, i snart 16 år, och nu upptäckte jag saker jag aldrig sett förut?!

Nedanstående filurer kom med posten idag. Karlsson har än så länge bara känt lukten av dom… Men vi ska inte ha ALLA själva. 😉

070830a.jpg

Latexpipdjur, det bästa som finns enligt vissa. 🙂
Jag konstaterade idag att Karlsson är hopplöst efter i koppelkampen. Han har ETT koppel (slätt läder). Om man bortser från valpkopplet som ligger och skräpar någonstans, två utställningskoppel som av förklarliga skäl används ganska sällan, och ett fullständigt värdelöst koppel jag vann på Kindslägret. Det ligger i bilen som reservkoppel vid behov.

Iza har koppel för alla tänkbara situationer och väderlekar. Hon har ett flertal koppel för solsken (släta läderkoppel), tre regnkoppel (gummerad textil med riktigt bra grepp) varav två är så utslitna så de används bara i nödfall, ett rundsytt älgskinnskoppel (underbart skönt att hålla i) och så dagens tillskott, ett retrieverkoppel! Trodde aldrig jag skulle ”bli” med ett sådant men idag var det dags. Insåg att det borde vara det smidigaste på lördag, när man snabbt ska få av kopplet vid starten. Enkelt att stoppa i fickan är det också. Undrar om hon kommer börja apportera fåglar nu?

070830b.jpg

Dagens tillskott i koppelförrådet. 🙂

13 reaktioner på ”Ekorr’n satt i granen…

 1. Oj var du på Borås BK 11:30. Jag tror klockan var strax efter 12 när jag stod i en kvart och väntade på att några dragracinglopp skulle klaras av så att jag blev framsläppt. Jag har anmält oss till Borås lägre spår 23 aeptember, men risken att bli bortlottad är nog väldigt stor. Om jag trott att rapporten var klar så skulle vi komma den 16:e, men jag måste köra några ”kompetensprov först…;-)
  Vi ses nog nång gång ska du se…:-)

 2. Latexpipisar är det bästa som finns i hela världen, om man frågar Xsita. Ja, Bucks tycker väl att de är kul de också, men Xsita… Hon kan ligga läääääänge och bara småtugga på en så den piper lite, lite grand. Men det ska vara latex – hårdare pipar ska genast ”mördas”! 😀
  Får nog köpa in mig på några sådana från Jami jag också. 😉
  Men alltså… retriverkoppel är säkert jättebra, men nog borde hon ha fått ett rosa! 😀 Köp ett rosa till henne och ge det blå till K, vet ja, så har du både rättat till lite i ”obalansen” både vad gäller antal koppel och färg-efter-kön-principen. Vete katten om inte Iza ska ha nåt med tyll och spetsar också 😀 😀 😀

  Lycka till på lördag – jag tror på er!

 3. Som gammal retriever ägare så är jag nog beroende av retrieverkoppel.
  Sedan ett antal år.
  Det finns dock en nackdel…
  De ramlar lätt ur fickan ( allafall husses i vårat hus, Hihi )
  Vet inte hur många som ligger i skogen.
  Söta leksaker !!!
  Ha det så gott !!

 4. Vårt första retrieverkoppel följde med Figo på köpet och det är verkligen jättesmidigt. Men hur smidigt det än är så föredrar jag gamla, hederliga läderkoppel-skönare att hålla i.

 5. Tror nog också att jag kommer förbli läderkopplen trogen. Men IBLAND 😉 kan det säkert vara smidigare med den här varianten. Vi får se imorgon…

 6. Åh vilka söta latexpipisar! Måste jag köpte till Dåren! 😀
  Måste erkänna en sak…trots att jag varit retrieverägare i drygt 6 år har jag aldrig ägt ett retrieverkoppel! *skäms lite* Har dock länge tänkt skaffa ett just för att det är så smidigt att ta av och på plus att det inte tar sån plats i fickan.

 7. Du behöver inte stoppa kopplet i fickan före start på agilitybanan. Det finns ”koppelbärare” i den grenen. Släng kopplet i riktning mot målet så finns det som genom ett trollslag vid målet när ni kommer ut… Har du inte ficka med blixtlås och tappar kopplet på banan kan du i värsta fall bli diskad för det (!). Annars håller jag helt med – just i ag-sammanhang är retrieverkoppel smidigt. Kom dock ihåg att ta av ev. fästinghalsband (minns inte om du använder det eller ”spot-on”?) också.

 8. Jag vet att jag inte BEHÖVER stoppa kopplet i fickan, men jag VILL… 😉 Så kan jag kasta lasso på Iza när vi passerat mållinjen. 😉 Har ficka med blixtlås så jag ska inte behöva tappa det. Och eftersom vi kör med Exspot så behöver jag inte fundera på fästinghalsbandet heller.

 9. Aha, du skall tävla på lördag, med Iza antar jag. Lycka till.
  Jag har också blå retriverkoppel till våra, men de hänger mest på kroken. Läder är bääääääst.
  Ylapyla skall till Danmark på söndag den 2/9 och träna gryt (prov den 23/9) och den 11/9 skall Mercedes hälsa på i grytet i Sturup för första gången. Hon är ju bara ett år gammal så det är alls ingen brådska. Det är det roligaste våra hundar vet, hur man nu kan tycka det……..Tror att Karlsson också hade gillat det, – men jag vet att inte du gillar sånt….
  Hälsningar från ösregnväder i Malmö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s