Dagens viljeyttringar

I förra inlägget glömde jag berätta om ett av våra möten under dagens promenad. Djävulsrundan innehåller nämligen inte bara elände, det finns några trevliga individer efter vägen också. Bland annat två grannbarn. OK, det är långtifrån våra närmaste grannar, och vi träffas inte jätteofta, men ändå.
När vi dök upp utanför deras hus så tjuter lillasyster (4 år?): – Iiiiiiza! och springer mot oss. Storebror (6 år?), av den mycket pratglada och något lillgamla modellen, visar sig även besitta en god portion beskyddarinstinkt och ropar: – Nej, klappa den lilla istället! – Nej, tjuter lillasyster. – Varför inte? ropar storebror. – Iza hoppar inte! får han till svar.
Och hon hade så rätt. Iza hoppade inte. Det fanns ju liksom ingen anledning eftersom hon hade full kontakt med barnen ändå. Dessutom var hon fullt koncentrerad på att medelst telepati och kroppsspråk övertyga granntaxen om att inte komma en meter närmare ”för då skulle skjortan vara tom”. Hon lyckades uppenbarligen, även om det nog var ett ganska tomt hot, för tax-stackarn stod som fastfrusen och iakttog hund- och barncirkusen från behörigt avstånd.
De här barnen har två egna hundar, en stövare och en tax, men det verkar som om i synnerhet Iza har en alldeles speciell plats i deras hjärta, och framför allt i lillasysters. Och Iza är suverän med barn. Är hon dessutom kopplad och har något annat att koncentrera sig på så är det ännu bättre. Då kan de krama och klänga och klappa hur dom vill. Hon bryr sig inte. Om de däremot kliver över tröskeln här hemma kan det bli lite väl bra. Då kan hon fälla normalvuxna 7-åringar i all välmening…

(Och varför i hela friden går det helt plötsligt inte att göra dubbla radbrytningar så att man får ett nytt stycke? Ovanstående text ska egentligen bestå av fyra stycken, men ni får använda er fantasi…)

En reaktion på ”Dagens viljeyttringar

  1. Hehe, det är nog mest bara prickiga aussiepojkar hon tycker ska sättas på plats! 😉

    Ja, det var verkligen KANON hos Kjernholm! Massor med nyttiga råd och tips (karl’n är ju inte vanligt duktig när det gäller hundträning) och därtill hela vagnslass med beröm och uppmuntran – kan det bli bättre? 🙂 Jag rekommenderar absolut träning där!

    Ha det gôtt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s