Yrkesskadad och lättroad

Någon kanske minns när jag ondgjorde mig över annonsen om Woods luftavfuktare som enligt annonsen var; de bästa luftavfuktarna mot fukt?

Nu har jag, under lunchen, hittat ett nästan lika roande exempel. I en annons för för Kungsörnens snabbmakaroner fullkorn står följande:

Snabbmakaroner Fullkorn är precis lika goda som våra vanliga snabbmakaroner, men innehåller betydligt mer kostfiber, vitaminer och mineraler. Helt enkelt en massa sånt som din kropp mår bra av. Men inte nog med det. Fullkorn ger också en fylligare smak och bättre mättnadskänsla så att du står dig längre. All pasta från Kungsörnen har dessutom dokumenterat lågt GI.

Inget ont i det. Sant eller inte kanske kan diskuteras, men det är inte texten ovan jag hänger upp mig på.

Längst ned i hörnet av annonsen står: Lokala avvikelser kan förekomma.

Vän av ordning frågar sig då; lokala avvikelser … från vad?

Är inte makaronerna lika goda i Västervik? Eller innehåller de mindre kostfiber i Östersund? Är det kanske så att kroppen mår sämre om man köper dem i Varberg? Kanske man inte blir lika mätt i Trollhättan?

Raden om ”lokala avvikelser…” fyller ju en funktion när man annonserar om ett pris, men i det här fallet?

Jag använder själv ofta gamla annonser för att skapa nya och visst blir man lite blind. Jag gör också fel, eller snarare mina korrekturläsare som inte upptäcker mina fel. 😉 Men, jag kan ändå inte låta bli att dra på munnen när jag hittar sån’t här. 😀

8 reaktioner på ”Yrkesskadad och lättroad

  1. *skrattar gott* Men gud så korkat!
    Jag brukar oftast läsa på baksidan av mjölkpaket och i somras var det en artikel som fick oss att disktutera hett vid frukostbordet. Det handlade om kvinnor och män med namnet Göran. Något i stil med att det finns fler vd i Sverige som heter Göran än kvinnor. Knepigt skrivet det med! 😛

  2. Nämen, det är ju sånt som man kan hitta i reklamblad och dylikt…Inte är det nåt man förväntar sig ska stå på makaronpkt…?! För övrigt så stör jag mej fortfarande på att det står ”för fett hår” på schampoflaskor….vilket jag har gjort sedan Hassan-gänget ringde upp en stackars butiksanställd angående just detta…*s*

  3. Pernilla; jag kanske får börja dricka mjölk igen så att jag kan roa mig med texterna.

    Jessica; det VAR i en annons, inte på ett makaronpaket. Dock tillräckligt roande ändå! 😉

  4. Ja ja, det vet man väl hur de ”valsar” i reklambranschen *muhähähähääää* 😉

    Lite off topic, kanske, men för ett tag sedan såg jag konsekvensen av när hjärnorna stängts av; TV3:s text-TV hade en nyhet om ett passagerarfartyg som förlist – under fanns en annons, ”Åk på kryssning – en upplevelse för livet”. Jo jo … 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s