Mera ben och mindre armar

Det var i stort sett vad dagens agilityträning gick ut på. Dessutom skulle jag hålla käften? 😉

Det är inte lätt att lära gamla mattar att bli agilityhandlers men vi (läs jag) gör trots allt vissa framsteg. Jag ska alltså vifta mindre med armarna och springa fortare! Vifta mindre med armarna ska väl inte vara omöjligt att lära sig, men att springa fortare? På 1,5 vecka? 😀 Jag fick även order om att inte ”tjoa” så mycket utan spara det tills det verkligen behövs. Det är inte lätt att, i ”stridens hetta”, tänka på allt detta. Samtidigt?!

Tja, den som lever får se. För övrigt så började vi idag med ”bakom-byten” och det gick bra ibland, mindre bra ibland. Det är dock INTE Izas fel. 😉 Men jag är ganska tacksam att vår privatinstruktör befinner sig på landslagsläger under tävlingshelgen. Iza har nämligen räknat ut att instruktören är lycklig innehavare av både boll och godis som portioneras ut när Iza gjort rätt. Just den lilla detaljen, att göra rätt, bryr sig dock Iza inte om alla gånger utan hon springer ibland raka spåret dit istället, vilket naturligtvis inte ger någon utdelning.

Det mest positiva med dagens träning var dock Izas fokusering. OK, allt är relativt, men för att vara hon så var det bra. Det befann sig t o m andra hundar på agilitybanan, om än i en annan ände, men så länge hon var engagerad i att hoppa hinder så brydde hon sig inte för fem öre. Och inte ens när hon fått belöningarna drog hon iväg utan kom tillbaks till mig! Lycka! I mellantiderna höll jag dock ett stadigt tag i halsbandet för att inte ge henne chans till några felbeteenden. Fegt kanske, men OK, då är jag väl feg då.

När vi stapplat ner från plan efter ca 75 minuters träning (varav 45 intensiva med instruktör) var det Karlssons tur. Han tog ingen som helst hänsyn till att mattes ben mest liknade spagetti utan ville ha sitt träningspass. Ibland undrar man onekligen varför man skaffade en hund till? 🙂 Nåja, vi körde lite linförighet och framförgående samt apportering i koppel. Började om med basövningarna, plocka upp, komma in, hålla fast. Det var ju första gången vi körde på klubben och tredje gången utomhus så det kändes som det var läge att backa. Dessutom hade tävlingskursen i agility dragit igång så det var ganska mycket störning på plan. Han skötte sig dock fint.

Avslutningsvis fick han bekanta sig med metallapporten. Det var första gången han såg en sån. Först såg han mycket frågande ut. Han nosade på den och tittade sedan på mig med ett uttryck av ”Jaha. Och?” Jag tog fram klickern och klickade för minsta intresse/kontakt och efter fem minuter så både plockade han upp och kom in med den! Han tyckte att den var lite läskig så han var tvungen att slå på den med framtassarna först och kolla om det verkligen inte gick att gripa den med klorna. Nog för att klorna är längre än vad dom borde vara men riktig så långa är dom INTE! För att vara första försöket med metallen så var jag dock riktigt nöjd. 🙂

5 reaktioner på ”Mera ben och mindre armar

  1. Heja Lotta!! Du kommer ju bli så vältränad så det inte är klokt efter all löpning på agilitybanan. Nästa träning kan du väl be nån vänlig själ ta kort på Iza när hon forcerar hinder?!
    Schimpansblod?! Kan det va så månne?! Då får det bli voljär dårå… *s*

  2. Skönt att höra att även Iza skulle kunna bli en ”mördarhund” om läge gavs :/ Du kan ju kanske ana dig till min värdering av mig själv som hundägare när det hände, så jag behöver verkligen allt moraliskt stöd som kan uppbringas.
    Och jag tror inte för ett ögonblick att Xsita tog den när den låg och tryckte; den lilla harpalten hade nog tyvärr inte nerver nog för att ligga kvar, och ett skutt var ett skutt för mycket. 😦 Fast, det var nog inte bettet som var dödande, utan ruskandet; den kom inget blod alls från den lille. Ruggigt otrevligt var det i alla fall – och oerhört längesedan jag var så in i h*vete arg. 😮 Inte kul alls – men lätt befriande efteråt, att ha fått ”kokat över” en stund. 😉

    Och jag tillhör också beundrarskaran som vill se bilder på er på agilityplanen!

    Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s