Uncategorized

Julsök!

När ”vanliga” människor förmodligen ägnat dagen åt julstök var vi fem tappra som ägnade oss åt julsök istället, eller åtminstone dan-före-dan-före-dan-före-dan-sök, typ. En mycket bättre sysselsättning faktiskt. 🙂

När vi klev upp i morse blåste det stormvindar och regnade rejält så det kändes väl … sådär. När jag kom ner på låglandet var det dock inte så farligt med blåsandet och regnet avtog rejält.

Efter förra söndagens ”springiga” pass, med vissa problem att hitta figgarna, började jag fundera lite smått på om det var en attack av noskvalster – igen? Det är ju ungefär ett år sedan sist. En del underliga beteenden när han skulle hämta boll igår på promenaden förstärkte mina misstankar men nu är de lagda åt sidan. Idag var det definitivt inga kvalster i terriernäsan!

Trevlig, ganska lättsprungen (och lättgådd) bana, ca 200 meter lång, med lite uppförslut på stigen. Ganska stabil medvind, som omväxling. Det ökar onekligen risken för framslag. 😉 Min tanke var egentligen inte att köra hela banan men det flöt på och älgtornet i slutet var onekligen lockande. 😉

Vi började med en figge i varje hörn, ett par tomslag och sen en figge i en ”vedtrave”. Det gick att ta sig in om man var i flugviktsformat, och det gjorde naturligtvis den lilla flugviktaren. 🙂 Nåja, han hittade i alla fall, och skällde en stund innan han kröp in mellan stockarna. Bilden är från när nästa hund hittat figg på samma ställe.

131221A

Sen blev det ett antal rätt snygga tomslag (inte perfekta, men ok) innan det var dags för hans första älgtornsfigge, ute på ett hygge. OK, vi gjorde ett försök på lägret i somras, på hans andra dag som skallhund. Det var inte min idé. På tok för tidigt och det gick därefter… Därför räknar vi dagens älgtorn som det första.  Han löste det faktiskt bra idag. Han kom inte igång med skallet på en gång, men ändå ganska snabbt. Lite konstigt var det tyckte han, men bjöd ändå på ett ”vägledande” skall. Bra så! Nöjd matte och nöjd hund. På det hela taget en bra dag för alla inblandade, och mycket roligare än julsTök. 🙂

Även om det inte regnade så mycket på oss var det ju en hel del att hänga på tork i pannrummet när man kom hem; snitslar, cammo-skynken, kläder, leksaker mm. Min assistent skulle naturligtvis hjälpa till att packa upp och då kan det sluta med att man ser ut så här.

131221B

Jag kunde inte begripa varför det fattades en snitsel – förrän jag vände mig om. 🙂

I morgon är det tyvärr risk att åtminstone hälften av ekipaget måste ägna sig åt en viss grad av julsTök istället, men den smällen tar vi då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s