Uncategorized

Årets mentaltest

Igår var det dags för årets mänskliga mentaltest: julbord med jobbet! Detta är alltid en prövning, inte på grund av det närmaste sällskapet men på grund av den övriga miljön som brukar vara rätt stökig.

Jag laddade batterierna med en ljuvlig långpromenad på dagen. Barmark, solsken, blå himmel och vindstilla. Mer än så kan man nog inte begära i december om man är bosatt i det här landet. Det gick knappt att föreställa sig snöstormandet förra fredagen och även så sent som i söndags även om det fanns någon liten snöfläck kvar på skuggiga, vindskyddade ställen. Vi njöt rejält, både jag och Karlsson. 🙂
131214B

131214C

Sen blev det kväll och dags för mentaltesten. Vi började med bowling och på måndag är det jag som ringer stadsbyggnadskontoret! Marken under bowlinghallen måste vara underminderad för den banan jag spelade på lutade helt klart åt vänster, hela tiden! 😉 Kan inte minnas när jag bowlade så fullständigt uselt senast? Nu är det ju ingen sport jag ägnar mig åt särskilt frekvent men gårdagens övning påminde starkt om tävlingsåret i lydnaden; det gick bara sämre och sämre ju längre vi höll på?!

Sen traskade vi typ 45 meter, till Grand, där julmaten skulle intas. För tredje året i rad körde jag min nya strategi med bra resultat. Jag sållade rejält bland vad som erbjöds och åt i princip bara sill, lax och lite kallskurna delikatesser vilket resulterade i en precis lagom mättnadskänsla. Köttbullar, prinskorvar, jansson och revben lämnar jag åt de bättre behövande, eller åtminstone de mer hungriga. Framåt 23-tiden gav sig den bristande mentaliteten till känna rejält och jag bröt, efter halva testet, och åkte hem. Eller snarare; fick skjuts hem av husse.

Idag hade luften gått ur fullständigt. När jag försökte planera middag för idag och i morgon och jag ratade recept som började med ”koka upp fyra liter vatten i en kastrull” för att det lät jobbigt kände jag att det var dags för en vilodag. Det var länge sedan och förmodligen välbehövligt. När husse erbjöd sig att promenera den lilla hunden tackade jag ja och samlade istället energi till ett rallypass i köket när de kom hem.

Jag scrollade igenom alla skyltarna, från nybörjar- till mästarklass, funderade på vilka moment som kommer bli svårast och försökte känna på dem. Väldigt mycket ”har” vi ju redan. Där hänger det mer på om matte lyckas tyda skyltarna och vidarebefordra skyltarnas innebörd till terriern med hyfsad timing och på ett (för honom) begripligt sätt. Men … det finns ju en del som kommer bli extra trixigt…

131214A
…och det här är bara några exempel. Vinterns köksträning är räddad! Sen behöver vi nog träna lite (=mycket) på bana med riktiga skyltar också…

I övrigt har veckan, och helgen, ägnats en hel del åt att följa detta.

131214D
Det är oerhört häftigt att se hur stora delar av hundsportsverige bidrar både med pengar direkt till insamligen och med vinster till lotteriet. För varje 50-lapp man bidrar med får man anmäla intresse för en vinst från en mycket diger lista. Just nu är jag dock lite irriterad på att tekniken tydligen strular och att pengar man vill skicka in tydligen inte kommer fram eftersom man inte får några svars-sms. Hoppas på en lösning snart och låt inte det hindra er från att bidra. Insamligen pågår till kl 21 i morgon kväll och du kommer direkt dit genom att klicka på bilden ovan. Hur det funkar med vinster och annat kan man läsa här. Så kom igen nu; hög tid att lämna ditt bidrag och om du redan gjort det, lämna ett till! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s