Uncategorized

Med korta, långsamma steg…

…tar vi oss fram i tillvaron. Åtminstone den utomhusliga tillvaron. Och åtminstone jag och lillhunden. Men han är ju å andra sidan inte känd för att ha särskilt långa steg ens vid tjänligt väglag. Jag utnyttjar givetvis mina Icebugs, men isen är så hård att de inte riktigt lyckas med sitt uppdrag.

Storhunden, aka gammeltanten, verkar dock ha tittat för mycket på Bambi och gick omedelbart på näsan med ett ben i varje väderstreck så snart vi lämnade tomten. Har en känsla av att just det rörelsemönstret inte är det bästa för (snart) 11-åriga schäfertanter, men vad vet jag? Hon verkar dock inte bekymra sig det minsta, utan fortsätter glatt att ånga på. Och just ångandet gör ju inte direkt min tillvaro lättare. Och säger jag till henne, modell hålldigiskinnetannarsskadudö, som det gärna blir när paniken är nära, så drar hon bara ännu mer. *suck*

Väglaget är som sagt inte rolig, och då är det nog ändå förhållandevis hyfsat just här. Innan det frös på ordentligt kom det nämligen en drös halvblöt snö som åtminstone fläckvis har frusit fast i blankisen. Men bara fläckvis som sagt. På andra fläckar har den bara lagt sig som ett förrädiskt fluff ovanpå isen.

Just nu känns onekligen hundskor och promenader på den saltade motorvägen som ett ganska trevligt alternativ, eller … det kanske har andra nackdelar?

Igår blev det i alla fall en tillfällig ljusning i tillvaron när jag och Lennart Å. Karlsson helt plötsligt skulle gå på kurs. Inomhuskurs! Kursens inriktning var faktiskt av underordnad betydelse just då. Så glada var vi att få göra något vettigt. Men hur som helst är ämnet för de två kurstillfällena – fritt följ. Det ÄR ju vår käpphäst, så när kursen dök upp i höstas (för en duktig instruktör) anmälde jag mig blixtfort. Förhoppningsvis kommer vi ut lite klokare på andra sidan, nästa måndagkväll?

Budgivningen i Tradera-bloggen (förra inlägget) pågår, men verkar ha mattats av lite, men igår var det fart och fläkt. Just nu kan jag välja mellan:

1. En hel helg med massor av hundträning och helpension i Skåne (+ en schäfervalp?!)

2. Spårträning och lydnadskommendering en gång i veckan under 10 veckor i vår (varav jag förmodligen bara kommer kunna utnyttja ett fåtal) samt vissa fördelar i samband med sommarens läger (som jag inte ens vet om jag kommer kunna vara med på).

3. Fem spår, fem lydnadspass med ”kommentarer av blandad uppmuntrandegrad”, ett inomhuslydnadspass + två uppletanden.

Samtliga bud är även förstärkta med lite lull-lull i form av god- och leksaker.

Vem som leder just nu har jag inte riktigt lyckats avgöra, men vi får väl se om det droppar in andra intressanta bud. Annars har jag ju några dagar på mig att fundera. 😉

Och för att återgå till där jag började; om jag måste välja mellan pest och kolera så tror jag faktiskt att jag väljer detta:

Mjukt, kallt fluff, istället för hårt, kallt och isigt ofluff.

7 reaktioner till “Med korta, långsamma steg…”

 1. Gud ja, vad halt det är!! Kan inte ens gå ut till bilen utan att ”slira” mig fram på en isgata, och då snackar vi typ fem meter. Känns lagom farligt, jag som brukar dratta omkull hur lätt som helst, vill helst inte riskera något i dagsläget. Tur jag slipper promenaderna med hunden iaf! Om det nu ska töa så kan det väl TÖA så åtminstone vägarna blir isfria?? Pust…

 2. Finns fler Bambiar *räcker upp handen* Gatorna är som gjorda av is och nu har vi fått lite mer snö som gömmer isen. I kväll blir det ridhus träning för oss, spink Rut, julmatsfluffiga matten och trinda lappen, DET ska ju bli kul iaf 😉 Fritt följ behöver nog de flesta träna på, kan du inte be någon filma er på kursen och sen göra en ny Tradera runda 😉

 3. Åh vad intressant det låter med fritt följ-kurs. Det vill vi gärna höra mycket om sedan. Momentet har också varit/är vårat ”orosmoment”. Efter lite tips från Maria Hagström på kursen har det faktiskt blivit bättre, bitvis riktgt bra. Kul att höra om din kurs sen. Hoppas ni får ut mycket av den. Inomhuskurs i det här läget är ju också absolut bonus. Lycka till! Sophi

 4. Schäfertanter i snö är något alldeles speciellt. Schäfertanter GÖR sig liksom så bra i snöyra. När du skriver fritt-följ-kurs vaknar absolut alla instinkter: jag tror att alla känner att det fria följet är något som kan förbättras. Konstigt att det är så få kurser som ”bara” innehåller det. För även om koefficienten är ganska låg så är ju det fria följet en nyckel till alla ingångar, alla halter, all uppmärksamhet och fokus. Bra idé att ta med till klubben, tycker jag.

  1. Ja egentligen en ganska lysande idé att fokusera på ett moment i taget, och köra kortkurser istället. Alla deltagare är intresserade av, och fokuserade på, samma sak. Och största betydelsen tycker jag momentet har i och med att det kommer först. Synkar man inte där är det lätt hänt att resten också blir pannkaka…

   Och vill du ser mer av snöyra schäfertanten så kan du kolla här:
   https://vallterrier.wordpress.com/2011/01/01/schafertant-on-the-loose/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s