Uncategorized

En teori (tillfälligt?) lagd på hyllan…

När jag var som mest deppig efter söndagens spårfiasko var det en kompis som erbjöd sig att lägga ett spår till mig under veckan, och det skulle bli idag. Så blev det! Dock inte riktigt där det var planerat utan det blev i ett skogsparti ”mitt i stan”, mellan ett bostadsområde och rv 27/41.

Det här spåret var väldigt avgörande för hur den närmaste framtiden skulle te sig…

Alternativ 1; spåret gick åt h-vete och jag skulle åka hem och ringa fyra telefonsamtal. Ett till Blå Stjärnan för bokning av besök och utskrivning av noskvalstermeducin. De andra  tre samtalen skulle vara återbud till kommande helgs tävlingar. Ja en skulle jag ju lämna återbud till i vilket fall som helst.

Alternativ 2; spåret gick bra (inte särskilt troligt) och jag skulle åka hem och ringa återbud till en tävling eftersom man omöjligt kan tävla i Bollebygd och Nässjö samma dag…

Jag släppte på den lilla pälstofflingen på spåret och han valde rätt håll, och spårade sen som min gamla vanliga goa spårhund, eller t o m bättre? Alla pinnar plockade han också utan minsta hjälp eftersom jag självklart hade noll koll på var de låg. Spåret var himla roligt, och lite trixigt med bl a en spetsvinkel och diverse andra klurigheter. Det var bara på ett ställe han höll på att lura mig, men där gick spåret (pga platsbrist) väldigt nära där vi nyss gått och när han slog lite i en vinkel fick han den vittringen i näsan. Förhoppningsvis inträffar inte något liknande på tävling, dvs att spåret går så nära sig själv, om ni förstår vad jag menar. 😉

Behöver jag  tala om att det blev alternativ 2 när jag kom hem? Och noskvalsterteorin är lagd på hyllan för  tillfället. Även om spåret väl bara var ungefär hälften så långt som ett tävlingsspår så skötte han sig jättefint, och plockade som sagt alla pinnar utan några som helst diskussioner.

Just nu vet jag nästan inte vem jag gillar mest; pälstofflingen eller Agnetha som ställde upp och la detta spår? Äh, det blir nog oavgjort. 🙂

Nu blir det till att vila oss i form inför helgen. Något mer spår blir det inte – nu ska vi ha detta med oss i bagaget. Det vi möjligen ska träna på är skall och tungapport där det falerat lite de sista tävlingarna och där jag vet att han faktiskt kan prestera 9:or eller 10:or.

Och eftersom jag ändå sagt A kan jag lika gärna säga B, och skiter härmed i tystnadsplikten jag ålagt mig själv (i bloggen) inför tävlingar. På lördag bär det alltså av till Karlsborg (15 mil enkel resa) där det ryktas om väldigt fina spårmarker, och hjälper inte det så bär det av till Nässjö (13 mil enkel resa) på söndagen. Det blir några mil, och uppstigning ca 03.30 båda dagarna. Puh…

Och härmed önskar jag mig att ALLA bloggläsare håller ALLA tummar hela lördagen. OK?

Och dagens regnblöta bloggblomma går självklart till dagens spårläggare; Agnetha! 🙂

16 reaktioner till “En teori (tillfälligt?) lagd på hyllan…”

 1. Jag är den största fanen av att ni skall lyckas i helgen! Främst för att ni är värda det!!! sen oxå för att få undan er ur denna klass så jag oxå kommer med;-)

  …Vill inte komma med negativa besked…Men om spåret inte var fulllängd kan det ändå vara noskvalster:( Melker hade det för ett gäng år sedan, började oxå skenspåra innan jag förstod felet, fick Stronghold och blev bra, efter ett tag fick vi fullt på spåren igen:)

  Måste självklart kommentera tiden 3.30;-) Då ringer min klocka imorgon och alla andra dagar jag jobbar morgon;-) Och NEJ! Man vänjer sig aldrig;-)

  Hård spark i baken!!!

  1. Jo, jag är medveten om att längden på spåret mycket väl kan påverka vid noskvalster, men så koncentrerat som han spårade idag vet jag inte när han gjorde sist, och framför allt plockade han pinnar vilket det varit dåligt med på slutet, så jag försöker ändå vara hoppfull.

 2. Trägen vinner! Du ska se att träsktrollet kommer att slå alla med häpnad på nästa tävling, inklusive matten. 😉
  Vi håller alla tummar, klor och sporrar vi har!

 3. Skönt för självförtroendet att få lyckas på träningen veckan innan tävling. Stort lycka till, vi håller alla tassar och tummar.
  Sophi och Findus

 4. Det kanske är så enkelt att du behöver andra som lägger spåren? Om det är så att du oftast lägger dem själv vill säga…tror också det är bra med ett kortare klurigt spår där han inte kan slappna av och därmed ”dröna” iväg på egna tassar 😀
  Här ska det hållas både det ena och det andra kan lovas, men jag ställer inte min klocka på 03.30….det räcker väl med 7 iaf?
  Och gillar skarpt Agnetha, japp det gör jag 😉

  1. Visst behöver jag andra spårläggare, vilket inte är busenkelt att hitta, men jag tror tyvärr inte att det är hela sanningen. På tävling ÄR det ju andra som lagt spåren, och de innehåller sällan särskilt mycket klurigheter annat än i form av underlag och terrängskiften, så han måste ju klara även sådana spår. Tror att han märker rätt snabbt att ”här går det rakt fram” och så kopplar han av lite…

   Och du… det räcker om du ställer klockan på 08.00. 🙂

 5. Jag håller tummarna efter bästa förmåga, på lördag ska jag på föreläsning så då är det inget problem, på söndag blir det lite svårare för jag kan inte handla agility med hållna tummar… (Jepp, det är tävling på G här med fast i annan gren)

  1. Du kan få dispens de två-tre minuter du ska vara i hetluften på söndag. Förhoppningsvis passerar vi ingen pinne eller knepig vinkel just då. 🙂

 6. Äh, eftersom alla håller så himla mycket tummar struntar jag i det. Eller, fasiken, då får förstås JAG skulden om det går åt skogen (sic!). Bäst jag håller jag med. Visserligen ska jag vara tävlingsledare då men det ska väl gå att peka ut startpunkter, ta tid, överlämna apporter, höja/sänka hinder och vrida fjärr-rullen med tummarna invikta. Och gör det inte det så är du alltså skyldig mig, ja någonting.

  1. Å andra sidan måste jag ju ha någon att skylla på (förutom terriern) om det går åt fanders, så skippa du tummarna. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s