Avdelningen: Otippade reaktioner

Alla har vi väl våra hang-ups, och terriern – han har tre. Typ. 🙂

1. Dammsugaren.
Inte särskilt otippat förvisso, för vad det gäller hundar som har hang-ups på dammsugaren är han nog i gott sällskap. Det som är otippat är att han reagerar nästan lika starkt på sopborstar, dammtrasor, dammvippor – you name it! Allt som har med städning att göra får igång honom i 180.

Iza, som också haft ett något spänt förhållande till dammsugaren, gör sitt bästa för att få tyst på honom genom att … skälla. Ridå!

Med andra ord spärras hundarna numera in i ett rum, helst på en annan våning, när det är dags att städa.

2. Fläskfilé
När  det ska  vankas fläskfilé (i skivad form) till tvåbeningarna brukar jag roa mig med att slå ihjäl den en gång till liksom. Dvs jag ”mörar” den genom att banka på den med något tungt, t ex en kastrull. Till att börja med gick han igång när jag började banka. Sen var det när jag plockade fram kastrullen, och nu – nu är vi nere på nivån att han startar upp redan när jag sprättar upp vacumförpackningen! Nästa steg är väl att han börjar gapa för full hals redan när den inhandlas i butiken?

Iza, som aldrig brytt sig om när matte slår ihjäl fläskfilé, gapar också som en galning samtidigt som hon ser ut att vara mäkta irriterad på terriern, för att han skäller… Ridå!

3. Mattes nya kängor
Mina nya kängor som inhandlades för ett par veckor sedan har ju  inte vanlig snörning utan en ”ratt” som drar åt snörena runt fot och vrist. Ljudet som uppkommer när jag vrider åt denna ratt retar upp terrierhjärnan (och stämbanden) till bristningsgränsen.

Iza, som skiter fullständigt i mina kängor bara jag får på mig dem snabbt, hänger glatt på det lilla terriertrollet och min tinnitus är bara en hårsmån bort…

Men – säger vän av ordning – se till att få tyst på dem då! Och jo, det kan man ju tycka, men all form av verbal kommunikation i de här lägena gör honom bara ännu galnare. Och så fort det är över, dvs dammsugaren tystnar, dammtrasan stillnar, fläskfilén är dödad eller kängorna på plats, är han sitt vanliga soliga jag igen.

11 reaktioner på ”Avdelningen: Otippade reaktioner

 1. Dom som aldrig haft en terrier vet inte hur svårt det är att få tyst på en sådan:) Dom två jag har nu tycker dammsugaren är OK men sen går dom igång på andra omotiverade hatobjekt.
  Snygga kängor förresten 🙂 går dom att promenera i ?

  • Jodå, de går att promenera i, men… har märkt att jag skulle vilja dra åt dem hårdare runt själva foten, men se det går ju inte…

 2. Tack för dagens goaste skratt!
  Terriers är bara helt underbara! Jag läste i en bok innan jag köpte Ture att HUMOR var en ganska viktig egenskap på ägaren och det stämmer nog. Husse har inte alls samma humor som mig och blir lite som Iza när Ture spinner igång på något vilket kan sluta i att Husse och Ture skäller ikapp. 😆

  • Ha ha… Jag har sett den förr, på skor från Viking, och jag tror nog det funkar bättre där när det inte finns något skaft.

 3. Förutom dammsugaren och sopborsten (som sagt inte särskilt otippat för en terrier) har bordsdammsugaren och Sodastreamern triggande effekt på Viktor. Den senare är i en klass för sig – den går han igång på även om han är ute i trädgården och jag pumpar några slag inne i köket.

  Jag gör en mental notering om att undvika kängor med sådana där rattar …

  • Tack för tipset om Sodastreamern. Då har jag ytterligare ett skäl att inte köpa en sån, förutom att jag inte har någonstans att ställa den. 🙂

 4. Det är verkligen underhållande att läsa din blogg. Det här med hang-ups, det är märkligt hur de liksom växer med tiden. Känner igen det med min gamla pudel. Det började med att han gick igång när kopplet togs fram inför promenaden. Det hela utvecklades till att han startade redan när locket på linsburken öppnades. Yes, hon gör sig i ordning. Då ska vi gå ut snart, eller kanske nästan snart…..
  De är charmiga nästan jämt!

 5. Roy har faktiskt slutat att skälla på damsugaren efter många, många tillsägelser. Nu smyger han framför istället och hugger som en kobra när matte/husse är i andra tankar… Annat är när det vankas agility. Lugn som en filbunke utanför, vid starten men sedan! Jäklar vad den hunden skalldriver! Mina komando har minska till RRRROOOOYYYY och så kroppspråk, det andra hör han liksom inte 😉

 6. Ruthunden ha tidigare ingått i rasgruppen terriers men övegått (som alla hennes likar) till Pinschergruppen. Dock har hon kvar lite terrier stuk. Hon fullständigt ballar ur på gräsklipparen 😯 Men jag tar på mig hörselkåporna numera och låtsas att det är pga just klipparen, fast eg är det pga Ruthunden 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s