It’s alive!

I lördags brakade det ju loss med  stora pelargonflytten. De flesta var rätt matta i pälsen, och i synnerhet min absoluta favorit från i somras, den här:

Hur den såg ut i lördags har jag inga bildbevis på, men nu ser den ut så här:

Stjälkarna ser grönare ut i blixljuset än i verkligheten.

Och tittar man riktigt noga så hittar man detta!

Ett nytt lite blad på väg ut, och det finns ytterligare ett par stycken.

Det kanske finns hopp trots allt? Jag menar… de har stått i lagården hela vintern, ljust och lite för varmt, och fått betydligt mindre vatten än planerat. Typ tre sparsamma vattningar sedan oktober. Men det verkar inte som om de ger upp så lätt. Paradoxen är dock att den som ser allra fräschast ut är en röd rosenknoppspelargon som jag inte var särskilt förtjust i och inte hade sörjt nämnvärt om den kolavippat. Men det är smällar man får ta. 😉

Ytterligare fascination infann sig när jag upptäckte att två andra börjat blomma?! Mycket sparsamt förvisso, men ändå…

Nu ska dessa, och ett antal till, husera i minst ett par månader på ett gammalt fult skrivbord som står på tvären i vårt lilla vardagsrum. Inte roligt, men det blir väl desto roligare när de kan pryda våra altaner till sommaren, om den någonsin kommer?

Till sist ett par bilder från i morse som visar exakt hur bra en schäfer och en borderterrier passar ihop. Den passformen alltså. 🙂

6 reaktioner på ”It’s alive!

  1. Jag har inte tagit fram mina pellisar än. Det borde jag kanske…. Men jag har ingenstans att ställa dem – alls! Hade liksom räknat med att ha dem i uterummet vid det här laget *suck*.

    Sicka rumpnissar de är, stor och liten. Och som gjorda för varandra. 😀

  2. Vilken passform alltså! Färgerna går till med i hopa i harmoni 😆 vet inte om ni drog den här som ynglingar, skämten kan ju vara olika beroende på var i det avlånga landet man bor. Men iaf: Ända mot ända kan ingenting hända, men vänder man på steken blir det allvar i leken 😆
    Du verkar ju nästan ha gröna fingrar *avis* Skicka blomman till mig så ska jag ta livet av den med min omsorg, jag är hopplöst sorglig med blommor. De förvandlas oftast till den mer bruna, torkade varianten 😉

    • Hm… de där gröna fingrarna kan vi nog diskutera. Jag kör med det ”survival of the fittest” med mina övriga växter. De som inte klarar sig med vatten var tredje vecka sorteras ut ganska snabbt. 😉 Med pellisarna försöker jag skärpa till mig lite, men det lyckas inte hela vägen det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s