Vinterns Värsta Väder?

Eftersom fyrbeningarna började spatsera omkring med konstiga felstavade plakat när de blev varse mina planer på kort promenad fick jag tänka om. Skulle jag aldrig ha gjort…

Inte ens Vinterns Varmaste Vinterjacka stod emot de VederVidriga nordanvindarna. Förutom VederVidriga nordanvindar hann vi uppleva sol, snö, solsnö (ja, samtidigt) och mulet. Variationer var det med andra ord ingen brist på.

Jag kände mig som den siste mohikanen i finska vinterkriget ungefär. De enda levande varelser vi såg på hela promenaden var några frusna hästar, och då gick vi ändå djävulsrundan som brukar vara… innehållsrik.

På vissa ställen hade solen faktiskt lyckats smälta ytan på grusvägen och den lera som skvätte upp på hundben och hundmagar hade frusit till is när vi kom hem, och då pratar vi som bekant INTE långhåriga hundar. Till och med på insidan av Izas bakben, och DÄR är hon extremt korthårig, hade det frusit… Det kan ju ge en uppfattning om temperaturen i vinden.

Tror inte det blir några fler demonstrationer med felstavade plakat idag?

5 reaktioner på ”Vinterns Värsta Väder?

  1. Ja, nu är det för jäkligt. Jag skrev visst nåt om snålblåst i en tidigare kommentar, men det tar jag tillbaka. Det är för fasiken full storm.

  2. Lika konstigt väder här i Skåne! Och igår kväll gjorde jag missen att klä mig som för promenad när vi skulle hålla kurs = borde haft en fleecetröja till på mig. Satan vad jag frös när vi kom hem. Ett par filtar att krypa under och en brasa i kaminen hjälpte föga. Var först imorse jag kände mig normal igen… Bläh.

  3. Hahaha, kanske de demonstrerar MOT ”vinterkrigspromenader”, alternativt mot vädergudarna. Jag kan gott ställa mig i ledet i den sista varianten.

    Och här skiner solen fortfarande… 😉

  4. Här skiner solen faktiskt också, men det varierar. Snön som kommit, som faktiskt inte var mycket, har tinat bort där solen kommer åt. Men nu hotar dom med vinterväder flera dagar framöver och DET är inte roligt.

  5. Ja, fy idag var det ingen hit att gå långrundan 🙂 Nordanvinden var som smådjävlar som dansade lambada och då hade jag ändå både mössa och huva. Hundarna klagade som vanligt inte, men när gör dom det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s