Oväntad städning

Eftersom vädret lugnat sig lite (det blev inte så mycket snö) bestämde jag mig för att gå ut och köra tungapportering med K. Bara det, inget annat! Vi körde 6-7 klockrena apporteringar utan tendens till nosande. Det enda att anmärka på var väl lite kampmorr… 🙂

Som vanligt fick jag ett spel på apporten, som liksom skruvar isär sig varje gång så att jag måste dra åt muttrarna för hand. När vi var klara gjorde jag äntligen slag i saken och tog med mig den in för att, med riktiga verktyg, skruva åt ordentligt.

Det slutade med, förutom en åtskruvad tungapport, en verktygslådestädning! När (om?) det gjordes senast vågar jag inte ens tänka på. Den innehöll ungefär dubbelt så mycket som den är gjord för och har varit en källa till ständiga ångestattacker så fort behov av skruvmejsel eller något annat uppstått. Där fanns, förutom det en verktygslåda bör innehålla, ungefär 47 insexnycklar från IKEA (varav 24 rostiga), div skruvar, muttrat, bultar, brickor och beslag som egentligen ska bo i en helt annan låda. Bågfilsblad (äger vi ens en bågfil?), andra sågblad, saker som jag inte ens vet vad de heter (men som säkert kan vara bra att ha vart 12:e år) osv.

Nu har verktygslådan blivit två; en med ”vardagsverktyg” och en med ”vart12:eår-verktyg”. Och den ordinarie lådan går att stänga! Heureka!

Så kan det också gå när man tränar tungapportering. 🙂

5 reaktioner på ”Oväntad städning

 1. Det ena kan uppenbarligen leda till det andra… Skönt att läsa att fler har röriga, tunga verktygslådor..fast nu har du ju inte det längre.. 😉
  Har provat ditt tips på bild-hoppas jag fick till det. Jag hade varit inne på fel ställe och snurrat tidigare så det var ju inte konstigt att det inte funkade.. Learning, learning..

  • Jo men… jag trodde det var Bus som stylat om sig? 😉 Har tyvärr inga andra tips att komma med ang avataren.

 2. Jepps, inget gott som inte har nåt ont med sig. 😉

  Så, det funkade m a o bättre hemma än på appellplanen? Då gissar jag absolut på att det vid något enda, yttepyttetillfälle legat en millismula av en korvbit/frolic/annat smaskigt (eller kanske bara lukten av en sådan) någonstans. Och en terrierhjärna är ju en …. terrierhjärna. 😉

  Men belöna på vartenda gripande som inte har en tendens till tveksamhet så släpper det säkert. En terrierhjärna är ju en … terrierhjärna – m a o också omprogramerbar. 😀

  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s