Impulsträning

-5° och snö (om än bara ett tunt täcke). Jabba… eller inte? Och nu har yr.no planerat minusgrader dygnet runt (och ner till -10 på nätterna!) åtminstone fram till och med torsdag… Och sen mer snö. Var tog våren vägen? Kan man skicka in en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden?

Igår kväll skulle Iza simma och någon träning för K var inte planerad. Men eftersom husse av olika (och fullt legitima skäl) behövde sova några timmar på kvällskvisten blev det ändrade planer. Jag insåg att det enda jag skulle kunna göra hemma var att smyga omkring och vara tyst samt se till att hundarna var tysta, och då kunde vi lika gärna rymma fältet. Rubriken är alltså inte något nytt ord för stimuluskontroll, om nu någon klickerfantast trodde det, utan helt enkelt var det vad det blev igår – impulsträning. Och det blev bra!

Körde igenom de flesta hkl-momenten. Tungapporten strular fortfarande lite, och jag förstår det inte? Han springer ut jättefint men precis när han ska gripa börjar han nosa på marken runt omkring istället? Efter några dk:n tar han den och kommer in i full galopp. Mystiskt beteende…? Hårdträning på detta alltså. Vi fick vi till och med möjlighet att köra framåtsändande med grupp! Halleluja… Det var helt klart inte tio-mässigt men betydligt bättre än det Iza fått betyg fem på när vi tävlat.

Sen bar det iväg till simmet och direkt efter det hade vi vaccinationstid. Skönt att slippa åka dit en gång extra när man ändå är på djursjukhuset i princip varje vecka. Iza var som vanligt vansinnigt exalterad över att få gå in till veterinären ”på riktigt”. Knäppa hund! Hon for runt som ett torrt skinn och höll på att ta sig in i såväl ultraljuds- som röntgenrummet, och hade bara dörren varit öppen hade hon nog knatat in på operation också… Tur att det finns koppel. 🙂 Hur som helst är det skönt med en hund som med glädje besöker denna inrättning, och att hon fick en spruta mitt i alltihop märkte hon nog inte.

4 reaktioner på ”Impulsträning

  1. Jag tycker att vi skriver en anmälan ihop; det tar väl mera skruv om det är en gruppklagan, antar jag. 😉

    Testa med att träna bara gripandet (alltså nära) hemmavid ett tag, såväl inne som ute och se om det är verkligen är själva gripandet som är problemet. Som Ylva säger, han kan ju vid något tillfälle (som matte INTE sett) hittat nåt fantastiskt gott på marken. 😉

    Och Iza – ja, hon ÄR verkligen… unik! 😀

    Ha det!

    • Kanske en namninsamling? Får väl testa med apporten så, för ju mer jag funderar så kan det ju faktiskt vara tanken på ”mat” som lockar. Annars funderar jag på att köra på konkurrens. Har för mig att jag hört andra som lyckats med det? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s