Söndagsfacit

Jo, det blev lite träning. Åkte till Elfsborg eftersom jag misstänker att vår appellplan fortfarande inte är särskilt rolig. Dessutom har Elfsborg två riktiga figurer till framåtsändandet.

Framåtsändande (från gruppen och framåt): rätt OK. Han ser för söt ut när han travar på, oftast spikrakt framåt men med de små öronlapparna i charmig bakåtvinkel för att uppfatta det lilla klicket som talar om att ”NU är det rätt”. Riksväg 27, med massor av tung trafik även på en söndag, går ju precis förbi klubben så det krävs mycket koncentration för att uppfatta klickljudet. När jag försökte köra hela momentet blev det dock galopp alldeles för lång sträcka.

Stegen: det tar sig. Mycket säkrare idag och jag hänger med i tempot även på övre delen. Tror han har dämpat traven lite när han blivit säkrare. Förra gången var det nog en del stress som drog upp det. Lyckades även hejda honom så att han klev på sista steget, alla gånger. Där finns det mer att jobba på för det behövs mycket hjälper än så länge, men jag tror han började fatta lite.

Kryp: Rakt fram med halter; helt OK. Högervinklar; helt OK. Vänstervinklar; inte klockrena. Men när han fick krypa i en liten cirkel fick han till en bättre teknik.

Tungapport; katastrof! Körde på ungefär samma ställe som i tisdags och antingen vill han helt enkelt inte ta apporten eller också luktar det faktiskt ruskigt spännande just där. Efter fyra dk:n tar han apporten och kommer in jättefint, men… *host*

Inkallning med ställande; njae… På kort avstånd funkar det, men det hjälper ju inte på tävling.

Eftermiddagen har tillbringats på släktträff hos svägerskan som fyller år i morgon. Nu händer det nog inte så mycket mer idag, och så har ännu en helg gått till förgängelsen.

4 reaktioner på ”Söndagsfacit

  1. Om vi skulle ta och lägga ihop alla momenten med Bucks och Karlsson och så plockar vi ut dem som går bra och lägger på båda hundarna – jäsikens vilka lydnadspoäng vi skulle få både du och jag då! 😀
    Bucks kryp i dag var knappt poängmässigt *suck*, galoppen fram till ”gruppen” bra och avstannandet bra, men travet efter var på tok för snabbt *suck suck*, medan inkallning med ställande och apportering var åtminstone 9,5 resp 10.
    Så, som sagt, om vi lägger ihop dem, skakar om och delar lika – låter inte det som en utmärkt idé? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s