Släkten är bäst!

Måste bara skryta lite. 😉 Om Izas 75%-bror – Lunabjärets Folke.

(Det där med 0,75% baseras på att Iza och Folke har samma pappa och deras mormödrar är helsyskon. T o m jag begriper att det inte blir 0,75% men hur man ska räkna, och vad det blir, överlämnar jag till någon matematiker/släktforskare).

Hur som helst så är Folke kvalad till Lydnads-SM i år igen. Han deltog när SM gick här i Borås 2005, med sin gamla husse som mycket tragiskt avled ett drygt halvår senare. Husses träningskompis och bästa vän övertog Folke och han är alltså nu inkvalad igen, på 302 poäng vilket är 22:a bästa kvalpoängen. Inte illa pinkat av en schäfer på 10,5 år bland alla bc:s och andra lydnadsfantomer.

Inte för att jag tror att varken Folke eller hans nya matte läser här, men ändå; ett stort LYCKA TILL!

(Har man inga egna meriter att skryta med får man väl ta till släktens, eller…? 😉 )

3 reaktioner på ”Släkten är bäst!

  1. Hej,
    Enklaste sättet är att logga in dig på SKK avelsdata och så gör du en provparning mellan en tik i ena kullen och en hanhund i andra. Du kommer då att få fram en rocentuell inavelsgrad.

  2. Ingrid; ja det var ju en idé. Nu har jag ”parat” Iza med ”brorsan”, och fick en inavelsgrad på 18%. Har ingen aning om hur det räknas ut, men nog tycker jag det borde vara högre med tanke på omständigheterna? Dvs samma pappa och mormödrar som är helsyskon? Iofs stod det ett stort rött ”STOP” intill också, så den rekommendationen kommer jag att följa. 😉 (Framför allt eftersom både Iza och Folke är kastrerade.) Men jag blev ärligt talat inte sååå mycket klokare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s