När f*n blir gammal får hon bli agilityhund

Gårdagskvällens träningspass ägnades till en hyfsat stor del åt agility med Iza. Och DET var roligt. 🙂 Hon blir mer och mer vaken för vad JAG vill och därmed mer lättstyrd. Den befintliga hinderuppställning var ganska intressant; gungbräda, A-hinder och balans precis bredvid varandra, med bara ett par meter emellan. Alltså inte efter varandra utan bredvid. En uppställning som var som gjord för att hon skulle ta egna initiativ eftersom hon bara älskar alla dessa hinder, men hon lät sig faktiskt styras på rätt hinder (nästan) varje gång, oavsett om hon kom ur tunneln eller från en räcka med hopphinder. Det bådar gott! Inte så att jag har för avsikt att ge mig in i den offentliga hetluften, men funderar på att åtminstone vara med på KM i juni. Kanske.

Den lille terriern fick sig en genomkörare på lydnadsplan och skötte sig som vanligt (på träning) näst intill perfekt. Fick även en kommendering i 1:an, där det förutom kommendör på plan fanns två människor och en hund till som stod och tittade på, så situationen var hyfsat tävlingslik och han skötte sig bra. Inte alls störd av situationen. Jag undrar så vad det är som händer i hans hjärna, och i min, när det är tävling. Jag är ju garanterat den största boven i dramat men VAD gör jag??? I fredags var jag inte alls nervös. Han kändes ju jättebra innan vi gick in på plan och med den goa känslan från söndagens tävling (förutom nollorna då) i ryggen hade jag ingen anledning att vara orolig. Men något fel gör jag…

Skillnaden mot Iza är att hon är lika störd av omgivningen vare sig det är träning eller tävling, och då är det på något sätt lättare att hantera. Men vad gör jag med den lille som (nästan) bara uppvisar beteendet just när det är tävling på riktigt…?

4 reaktioner på ”När f*n blir gammal får hon bli agilityhund

 1. Nu har jag läst i kapp mig och måste ju ge mina hyllningar:
  * GRATTIS till K:s förbättrade lydnadspoäng – nästa gång tar ni det. 😉
  * GRATTIS till en fantastiskt fin altan!
  * GRATTIS till att ha fått en duktig agilitysoffschäfer! 🙂

  Och sist men inte minst: GRATTIS till Iza och K som har en matte med sån energi, kunskap och vilja. 🙂

  Ha det gott!

 2. Filma och titta. Noga. Jag har sagt i många år nu att jag ska göra det – måste bara få tag i en videokamera. Och nån som kan hålla i den…

 3. Agnetha; Tack, och tack, och tack och … tack. 🙂 *rodnar klädsamt*

  Bibbi; Samma problem här; saknar både kamera och en Sven Nykvist… (för det var väl så han hette, Berman-fotografen?)

 4. Jadu… vad gör man med en hund som inte är fullt upptagen av vad jag har att erbjuda på tävlingsplan? *suck* Ger upp, som jag? *fniss* Tycker du är otroligt duktig som kämpar på!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s