Analys

Jag har inte riktigt kunnat släppa mina funderingar på varför K inte lade sig på momentet ”läggande under marsch” i söndags. Detta är normalt hans paradnummer och nio gånger av tio dimper han t o m i backen när han rusar runt i skogen i flygande fläng, till synes fullständigt okontaktbar, och jag uttalar det magiska ordet ”ligg”.

Varför han ställde sig på platsliggningen vet jag. Åtgärden är också klar; träna med hundar som ”gör fel”, även om de gör det på kommando.

Varför han tog en extra sväng vid ingången på hoppet vet jag också. Åtgärden blir självklart att träna oftare med ”frestelser” bakom hindret, oavsett om det är hopp-sitt-hopp eller återhopp som i I:an.

Men det där läggandet…? Det finns tre tänkbara alternativ som jag listat ut:

1: Jag gick för fort, dvs behöll samma speedade tempo som jag höll under linförigheten och som där funkade bra. Men i och med det blev jag otydlig och han bara hängde med. Åtgärd; träna in läggandet från språng marsch, och funkar det så borde det funka även om jag går fort. Alternativt; gå långsammare.

2. Han uppfattade inte kommandot. Men det tror jag inte på för jag är ganska säker på att jag sa det i min vanliga ”volym”, dvs högt och tydligt.

3. Han blev osäker eftersom domare, tävlingsledare och skrivare stod väldigt nära. Själva läggandet skulle utföras på ett avstånd av 3-4 meter framför denna lilla folksamling, och DET var nog nytt. Åtgärd; träna på den situationen. Han ska kunna lägga sig 0,5 meter framför en folksamling om det krävs!

Min analys skulle även underlättas om jag kunde få veta vad han egentligen gjorde? Jag hade ju ryggen emot och därmed inte en aning. Saktade han åtminstone av, och var på väg att lägga sig, för att ångra sig och springa ikapp mig? Eller gjorde han inte ens en ansats till att lägga sig? Glömde fråga klubbkompisarna som tittade på i söndags, men jag får försöka friska upp deras minnen i morgon när jag nog träffar en del utav dem.

Och är man inte perverst intresserad av hundträning så var nog detta ett vidunderligt tråkigt inlägg… 😉

6 reaktioner på ”Analys

 1. Jag tyckte inte det var tråkigt, tvärtom intressant. Då är jag nog jäkligt pervers! 😀

  SNYGG altan blir det. Kan det nu bara bli något som liknar sommar också så kan det nog bli en trevlig plats att tillbringa tid på. 😉

  Ha det!

 2. Och guuud så irriterande det är att man tydligen (som Vovva upptäckte) måste vara inloggad på wordpress för att avataren ska synas jämte kommentarerna, oavsett om jag kommenterar hos mig själv eller på en annan wordpress-blog. Sååå var det minsann inte förr, på den gamla goda tiden.

 3. Perversa analytiker är vi allihopa, allihopa…tralalaaaa 😀
  Alvarligt, pumpa dina kamrater som var på plats. Förhoppningsvis kan dom ge en ledtråd. Annars är du nog inne på rätt spår (hehe spår?) vad det gäller problemlösningar 😀

 4. Låter som en helt vanlig borderterriergrej…. Roy har även han helt plötsligt varit bakom mig trots ett bra och tydligt ligg kommando. Tror att jag då sa kommandot vid fel ben när jag gick så att det blev ett vanligt fot gående ben och inte ett stanna ben… luddigt 😉

 5. Ylva; jag förstår vad du menar men jag tror inte det var det som var felet eftersom det ALDRIG hänt förut. Jag aldrig har funderat över på vilket ben jag sagt kommandot, så det har nog alltid varit olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s