Appellträning

SMHI kunde inte bestämma sig. När det var dags att åka var det uppehåll men lagom när jag kom fram till grannklubben så började det regna igen. Härdad som man är efter den här sommaren så var jag dock garderad med regnjacka så det gick bra ändå. Varför är det så att det alltid känns extremt motigt om det regnar när man ska iväg, men sen funkar det ju faktiskt ändå och är inte så farligt? Att jag inte krymper av lite vatten är ju sedan länge konstaterat … tyvärr.

Passade på att köra Iza direkt eftersom det var ganska lugnt på plan. Då undviker vi konflikter och har roligt ihop. Det känns som om vi måste försöka snurra vidare i den positiva spiralen från i söndags. Körde framför allt skall (enligt nya metoden) och kryp. Nu är det inget tjafs alls med krypet. Hon börjar  t o m krypa självmant när hon tycker hon legat tillräckligt länge. 🙂

Karlsson fick sig en genomkörning av appellklassmomenten med kommendering. I stort sett är jag nöjd även om han var lite splittrad stundtals. Vi har ju inte varit på den klubben på flera månader och det dök upp en massa nya hundar precis där vi höll till, praktiskt taget PÅ ”tävlingsplanen”, så det kanske inte var så konstigt. Hans paradnummer är helt klart ”läggande under marsch”. Om jag bara kan hålla mig i skinnet (= undvika DK, som inte behövs) så borde vi kunna få en 10:a på detta moment. Men träning är en sak, tävling en annan… Framförgåendet gör han oftast också väldigt fint. OK, det är nog inte en 10:a, men bra är det. Men det är väl risk att jag får äta upp dessa spekulationer efter helgens övningar… 😉

Problemet med framförgående är att han ”kan själv”. När man kört första sträckan så vet han vad som ska göras och ränner iväg alldeles självmant efter vändningen. På träning  gör jag alltid några vändningar och halter innan vi går andra sträckan men än verkar det inte ha haft någon större effekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s