Uncategorized

Svampfritt!

Är det någon mer än jag som lagt märke till att den här hösten varit ovanligt befriad från svamp på sociala medier? Inga gigantiska högar med trattkantareller på Instagram, ingen som beklagar sig (!) över att behöva rensa gula kantareller på FB. Även om jag hänger med dåligt på Twitter antar jag att det varit ungefär detsamma där?

En bifeffekt av den torra sommaren och hösten men onekligen en stressfaktor mindre för den som inte är en svampletare av rang. Som tur är har jag gott om torkade trattisar i skafferiet från tidigare, mer välsignade, svampår så jag känner mig ändå rätt lugn. 😉

Detta är vad jag hittat i år, och bilderna är dagsfärska! De har stått där och hånflinat åt mig i någon månad men vem plockar två (som i 2) trattisar, eller två (som i 2) gula kantareller? Jo, gulingen hade en bror som stod en bit bort.

131203A 131203B

2 reaktioner till “Svampfritt!”

  1. De där gula är jag dålig på men jag har en finfin gömma med trattisar precis runt hörnet som brukar ge rejäla skördar i ett par månader med täta plockningar. I år blev det två mackor. That’s it.

    1. De två på bilden är de enda två jag hittat på det ställe där jag en bra svamphöst plockar liter, efter liter, efter liter… De räcker inte ens till två mackor. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s