Hamsterbekämpning pågår!

Mitt antihamsterprojekt pågår, och under resans gång kommer jag till nya insikter. Man måste t. ex. inte göra allt till ”projekt” som upptar en hel helg. Man kan bekämpa hamstern även under en kvart, om man inte har mer tid just då. Allt som åker i soporna eller ner i loppmarknadskartongerna är en seger! Röjning av kattvind, som normalt tar en dag eller två, kan faktiskt delas upp i mindre delar, typ mikrodelar. Igår sprang jag in där och rev med mig fem-sex prylar, och ikväll tar jag några till. 🙂 Nu gäller det att hänga i, innan lusten och motivationen försvinner.

Jag har till och med börjat leka med tanken på att göra mig av med min hyllmeter LP-skivor!

(Läs ovanstående rad en gång till! Jag tror nästan inte att det är jag som har skrivit det…?)

Det är en tanke som aldrig föresvävat mig förr. Dessutom har jag en rejäl hög med singlar någonstans. Jag har förvisso en fungerande skivspelare, men hur ofta använder jag den?

Näe, just det… Rätt gissat! 😛

Detta drastiska beslut är dock något som måste mogna ett tag till, så jag börjar med att låta dem flytta in på kattvinden, när det blir en ledig hylla där.

Nu gäller det bara att göra sig av med de fyllda kartongerna illa kvickt. Innan jag börjar ångra mig och packa upp sakerna igen. 😉

8 reaktioner på ”Hamsterbekämpning pågår!

 1. Finns smarta apparater som man kan spela över LP-skivor till datorn med. Mamma har en, vill du låna sen när hon är klar med den? Så kan du med gott samvete SÄLJA skivorna sen (du anar inte men det finns faktiskt många som köper dem).

 2. Tack för erbjudandet, men … tiden? När ska man hinna göra det liksom? Dessutom finns väl det mesta på Spotify om behovet skulle bli stort. Största problemet är nog egentligen att jag har svårt att skiljas från den fysika högen med skivor som jag mödosamt samlat ihop. Det var dessutom ett av mina stora intressen på den tiden. De får mogna i garderoben ett tag, så får vi se om jag tar mod till mig att sälja dem, för jag är väl medveten om att folk faktiskt betalar pengar för dylika ting. 😉

 3. Att rensa är så härligt, man kan liksom andas bättre:)
  Att soda beter sig precis som Karlsson låter lovande. Han är ju ingen dålig grabb att brås på;)
  Skönt att han är så enkel. De senaste valparna jag haft var pudel och de skriker hemskt vid separation. Gäller även luftigt kompostnät.
  Det jobbiga nu är kylan, blä,,,,,,,,
  Ha det gott.

 4. Nej, stopp i våld! Göra sig av med LP skivorna…LÄste raden en gång till för att se om jag läste rätt 🙄 Nu får du nog lugna dig lite alltså, vinyl lagen säger :”Du skall icke slänga, kasta el bortskänka den vinyl du inhandlat el genom gåva förvärvat”, så det så!

  • Tror du kan ta det lugnt Anki. Jag skrev ”lekt med tanken”… Därifrån är steget lååångt innan jag verkligen gör något. 🙂 Men är det OK om jag flyttar dem från vardagsrummet till förrådet?

 5. Ut med dem bara,säger jag! Vi gjorde oss av med våra och har vi (läs: jag) saknat dem? Nix!! Fast vi lämnade våra till insamling, innan vi insåg att man kanske kunde sålt dem.

 6. Jag börjar allvarligt ifrågasätta alla de pryttlar som aldrig har flyttat med mig till Skåne. ”För tillfället” är de lagrade hos föräldrarna. Med tanke på att det inom gissningsvis ett par-tre år kommer att bli aktuellt med flytt för dem, så börjar det bli hög tid att ta tag i de där ”lagrade” grejorna. Jag har börjat, lite smått, och rensat när jag varit där och hälsat på. Men just böcker och LP-skivor har jag väldigt svårt att tänka mig att skiljas från. Jag börjar dock allvarligt överväga att sälja de gamla ungdomsböckerna för 80-talet… ”Silverhingstens bokklubb” fyllde min hylla på den tiden… De finns också nerpackade i en låda nånstans hos föräldrarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s