Uncategorized

Öppet brev till SMHI, YR och KLART

Idag är det EXAKT tre månader sedan den första snön föll. Åtminstone den första snön som fortfarande ligger kvar, i botten av det nu rådande snötäcket. Om några som helst tveksamheter råder kan man kontrollera fakta här.

Redan då, den 23:e november, lade jag fram mina mycket starka tvivel på att detta var en god taktik, med full vinter och massa många minusgrader redan i november. Och jag fick rätt. Det var en USEL taktik!

Eftersom året har fyra årstider och tolv månader har jag, som trots allt är inte är någon stjärna på matematik, räknat ut att det borde innebära tre månader/årstid. När det gäller just vintern är jag mycket förhandlingsvillig om det gäller att göra den kortare, men den frågan kan vi väl ta oss an i höst? Just nu känns det mer akut att åtgärda det rådande nödläget.

Det råder dock ingen tvekan om att vintern borde ta slut idag, för nu har det banne mig gått tre månader.

Se så – sätt fart nu!

(Och jag kan meddela att -10-15 nattetid och -5 på dagtid är en mycket tveksam metod om man vill göra vår!)

23:e november såg det ut så här…

6 reaktioner till “Öppet brev till SMHI, YR och KLART”

  1. På tisdag är det ju 1 mars och mars räknas väl som en vårmånad, så det måste ju hända något magiskt på natten mellan måndag och tisdag, eller?

    Den här löjliga snön vi fick igår och i natt (typ ½ cm vitt trams) kändes verkligen totalt onödig.

  2. Här sitter jag och är glad över att det är så varmt nu när jag snart ska sätta mig i en bil och åka 17 mil till Luleå.

    Bara 24 minusgrader. Tio grader varmare än i går morse.

    Fast vi har inte så mycket mer snö än er verkar det som!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s