Uncategorized

Åska & drivis!

Jag gillar att ha det svalt i sovrummet, men när jag i morse vaknade av att det, bokstavligen, snöade i ansiktet på mig insåg jag att jag kanske överdrivit lite? Gardinen, mindre än en meter från min kudde, stod som en spinnaker* och på golv och fönsterbräda fick jag utan problem ihop ett par rejäla snöbollar. För effektens skull kompletterades det hela med några kraftiga åskknallar och lika många blixtar…

Men jag hade sovit som en prinsessa under duntäcket, och hundarna börjar väl också bli härdade. Karlsson brukar jag iofs bädda in i mitt täcke, och igår kväll fick han faktiskt ett eget. Förvisso ligger han nog inte kvar där under så länge, men det är ju liksom hans problem. 😉 Till mitt försvar ska sägas att vinden både vridit och tilltagit rejält under natten, och när vi gick och la oss snöade det inte!

Hade den frusna hussen varit hemma hade han nog åtgärdat luft- och nederbördsläckaget på ett tidigare stadium, men av förklarliga skäl har han inte tillbringat natten hemma…

Det snöar fortfarande horisontellt, och blåser pingviner, typ… Skönt att jobba hemma idag!

* Spinnaker är ett ballongliknande segel som används vid undanvindar, som läns och slör.

4 reaktioner till “Åska & drivis!”

  1. Ja, herre Gud! Jag vet precis vad du menar!! Gårdagens Agility blev ju en flopp pga blixtar, åska, snö, hagel och regn!!

    1. Inte omöjligt, fast bara i sovrummet. På andra platser vill jag ha det varmt och skönt. 23° är rätt lagom. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s