Uncategorized

Attitude!

I tisdags släppte jag lös terriern för första gången på fem dagar, och det var en upplevelse. Fyra dagar hos svärmor, med enbart koppelpromenader, och en dags dito med husse har en … uppiggande effekt. Kan man kalla det om man vill vara snäll. 😉 Liknelsen som låg närmast till hands var – förgiftad ekorre. Oj, vad han sprang! Vår träningsväg var förvånande ohal, så det kändes helt OK med några rejäla race. Vi tränade också en del, och roligt hade vi.

Igår kväll var det dags för ridhusträning igen, och jag tror faktiskt vi börjar få till något riktigt bra i fria följet. Vi har hittat en helt annan attityd, och långa stunder kändes det riktigt, riktigt bra!

Nu gäller det ”bara”:

 • att hitta den attityden varje gång
 • att matte inte blir statisk, tråkig och förutsägbar – igen
 • att behålla den attityden även på tävling

Hur svårt kan det va’ liksom? 😛

4 reaktioner till “Attitude!”

 1. Låter kul med förgiftad ekorre-rejs! 😀
  Jag älskar när den där attityden och känslan bara finns där…sen går den sin väg ibland men är alltid lika välkommen tillbaka. Hejja på!

 2. Ja du, hur svårt kan det va!? Det frågar jag mig också ibland. Fokus och attityd vill man ha, även på tävling. Har du fått ut mkt av kursen? Var det någon ”känd” person som hade fritt följ-kursen? Något tips kanske?
  Trevlig helg/Sophi

 3. Just nu är det väl en kombo av kursen och min pt:s visdomsord. 🙂

  Kursen var för den här tjejen.

  http://www.ditteshundkurser.dinstudio.se/

  ”Känd” vet jag inte, men hon tävlade SM 2010 och är med i lydnadslandslagets talanggrupp, och är det något hennes labbe har i överflöd så är det attityd. 🙂

  Ett av tipsen som gällde alla var att röra sig bort från hunden i samband med belöningen (godis/eller lek) så att de fick jobba lite för belöningen. Försöker tänka på det, och det har nog gjort nytta. Och så att skaffa sig någon typ av berömmande signal som kan användas även på plan. Ibland kombineras den med belöning, ibland inte, men hunden ska aldrig veta säkert. 😉

 4. Spännande! Jag träffade Ditte på kursen för Maria Hagström i höstas. Hennes hund är fantastisk och har ett underbart fritt följ och en fenomenal elit-inkallning.
  Bra kurs, förstår jag. Belöningssignal/ord är toppen, skulle inte klara mig utan längre.
  Sophi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s