Uncategorized

Batteribytesdags?

Då har vi varit ute och svingat våra lurviga i lydnadsklass III igen, och kontentan av dagen blir nog att terriertrollet behöver nya batterier i hörapparaten?!

Men till att börja med kan man ju konstatera att lydnadstävlingar är för latmaskar. 😉 Samling klockan 10, och bara en dryg mil att åka. Bekvämt, och efter förra helgen var det välbehövligt med lite sovmorgon. I klass III var vi endast fyra ekipage så själva tävlandet var också snabbt avklarat.

Och, som sagt, hade han bara haft fräscha batterier i hörapparaten hade vi nog kapat åt oss några poäng till för när han väl gjorde momenten gjorde han dom ganska hyfsat, men det krävdes ett antal extrakommandon innan han öht kom igång på vissa moment. Okoncentrerad kan man också välja att kalla det…

Jämfört med vår förra (och första) start så blev det åtminstone en nolla mindre och ett något mer välförtjänt tredjepris. Förra gången var vi ju bara 0,5 poäng över gränsen för tredjepris, och idag hade vi 13 poäng till godo. Å andra sidan, då hade vi två nollor…, värda 40 poäng styck.

Nåja, här är dagens poängskörd:

Sittande i grupp: 10

Platsliggande: 10

Fritt följ: 7 VP, delvis släpar
(det var dock glädjande att mitt nya kommando, ”galopp” på språngmarschen, faktiskt fungerade och att han fattade galopp och hängde med mig.)

Sättande: 10

Inkallande med ställande och läggande: 6 DK vid start och vid stående
(jag fick nog ropa tre gånger innan han öht startade? Och sen blev det ett lååångt ställande…)

Sändande med läggande och inkallning: 6 Rundar rutan och många kommandon
(rakt och fint ut, sen gick han på utsidan av rutan och runt på baksidan?! Med en mild inkallning fick jag in honom mellan konerna, ställde honom och la honom. Idag kom han dock på första inkallningen i motsats till förra gången.)

Apportering och hopp över hinder: 9 Lite tugg

Apportering metall: 6 Tre dk vid start
(även här var batterierna risiga, sen gjorde han det bra)

Vittringsprov med apportering: 5 Tappar föremål vid start och vid förare, tugg
(fint ut och fokuserat letande. Sen visade det sig att den rätta pinnen inte var död utan den slet sig precis när han lyft upp den, och sen slet den sig en gång till precis när han satt sig vid mig! Dock en riktig hit att han faktiskt tog rätt efter gårdagskvällen fasansfulla generalrepetition som var ett äkta plockepinn…)

Fjärrdirigering: 0 Utför ej momentet, missar ståendet och flera dk.
(batteritrassel igen, och dessutom hade han tydligen aldrig i hela sitt liv utfört stå från varken ligg eller sitt?)

Summa 205 poäng och placering två.

Tack till Sofia Christiansson som fotade med min kamera.

Ibland glimmade det till på fria följet, men jag kanske
skulle jobba lite på att korta av min steglängd?

Språngmarsch – och han är med, även om det inte är galopp just här.

Inkallning.

Läggandet på inkallningen.

Till sist hittade han in på rätt sida av koner och band,
men han var läskigt nära kanten.

Vittringen – koncentrerat luktande…

Ooops… den slet sig!

Jaaa – jag fångade den. Igen!

Metallapportering!

Vilken stil han har?!

På väg till matte!

Här – ta den då!

Uppdraget slutfört! På väg av planen och mot belöningen!

Nu ska jag gå ut och lägga spår!

18 reaktioner till “Batteribytesdags?”

 1. Åh vilka fina bilder!

  Bättre lycka gång, tror också det släpper snart & då skräller ni desto mer. Heja, heja!

  Ang vittringen så känner jag igen det m Ella, det var rena lekstugan & vi fick 5-5.5 på första 4 tävlingarna. På de 2 sista 10 & 9.5…Utan att eg ha tränat särskilt på det. Så det kan ju tänka sig att det vänder när Karlson blivit lite lugnare & mer tävlingsvan?

   1. Det blir från Trollborder, efter Ärtan. Det ser jag fram emot. Har en pudelkille nu och jag tror att de kommer att passa bra ihop.
    Trevlig helg, Sophi

     1. Nästa helg är vi i Tomten och tävlar agility. Vad synd, hade gärna kommit och hälsat på er och sett er in action. Var bor ni? Hoppas för er skull att du inte behöver komma till Nässjö, att det är klart då.
      Kanske kan vi ses på en annan tävling, ska köra klass 2 i vinter.
      Sophi

 2. En sen kommentar, är det OK? Jag tror att du ska backa bandet en bra bit, eller? Så här hade jag gjort: brutit loss de moment där du får ”fel”. Plockat isäg. Bara tränat start i inkallning, t ex. ”Galopp!” och boll redan vid första galoppsteget. Sedan två steg, sedan sex osv. Samma sak i fjärren, träna bara första positionsförändringen, lägg sedan på en till. Ta dig tid, dela pusslet, slipa av bitarnas kanter och lägg varsamt ihop en bit i taget. ”Belöna NÄSTA gång”, alltså belöna även hyfsat bra för att få bättre nästa försök. Ge tydligt felbesked när du inte är nöjd: ”ojoj, du missade du bollen”. Och försök igen. Men det är kanske precis så du gör? Och när du får släp i fria följet, fundera över VAR han har belöningsförväntan. Åh, suck, vilken besserwisser jag är!

  1. Sen kommentarer är helt OK. 🙂

   Du har säkert helt rätt. Jag är, periodvis, USEL på att plocka isär och slipa detaljer och borde bli bättre på det. Sen har jag perioder när jag är duktigare på det. Men en stor del av lördagens ”fel” var dock som bortblåsta på söndagen. Då startade han på mitt första kommando varje gång t ex. Inte vet jag om han bytt batteri på egen tass under natten? Han blir ofta lite splittrad när vi tävlar på den klubbben där vi var i lördags. Riksväg 27 går strax utanför planen och jag vet inte om det är det som gör det? Dock tränar vi ju ofta där och då märker jag inget liknande. Satsar på att just det var ett batterifel. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s