Dagens citat

”Trots att jag inte tävlar i melodifestivalen i år är det ju väldigt spännande ändå.”

Charlotte Perelli.

Radioreklam.

Vad gör ”ändå” där på slutet? Det är uppenbarligen inte bara tidningarna som behöver korrekturläsare. Tabbar av det slaget borde man väl kunna undvika när man skriver manus till radioreklam?  Eller… man kanske har slutat med manus?

4 reaktioner på ”Dagens citat

  1. Tja, radioreklamer ger mig ibland en del att fundera på. Som när Statoil erbjöd ”en nymalen kopp kaffe” (nej tack, jag vill inte ha mald keramik, som en av mina lika språkfascistiska kollegor blixtsnabbt sa) eller den reklam för något av alla dessa företag som köper upp folks ”oönskade” guld kör med just nu: ”Om du har smycken du inte vill ha och hellre behöver pengar i handen”. Hellre behöver pengar i handen…?? Hellre vill ha, eller bättre behöver, är jag i alla fall ganska säker på att min lärare i svenska skulle ha förordat.

    • Jo, det finns många grodor. Dock inte många jag lägger på minnet eller har möjlighet att nedteckna på en gång jag hör dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s