Recensioner, eller nå’t…

Snabba Cash (filmen)

Boken var – sådär. Filmen var – sådär. Bra skådespelarprestationer, och handlingen är det inget fel på även om det blev lite rörigt mellan varven. Trots att jag läst boken hade jag svårt att hänga med i svängarna ibland. Men fotot?! Till stor del en blandning av extrema närbilder och skakiga handkameror. Effekten förstärktes dessutom rejält av att vi satt långt fram i salongen. Husse, som är en känslig typ 😉 , blev ”sjösjuk” och satt och stirrade på sina knäskålar ungefär 50% av filmen. Jag tyckte ”bara” att det var jobbigt. Sannolikt kommer filmen få en guldbagge för fotot. Det är väl bara jag som inte begriper exakt hur konstnärligt det var, eller har vett att uppskatta det?

Den oskyldige mannen av John Grisham (boken)

Jag brukar uppskatta John Grishams böcker, men nu verkar han ha tappat stinget. Jag är på sid 150 (hundrafemtio!) och det känns fortfarande som en prolog. Jag väntar på när boken ska börja liksom. Seeegt… men jag måste nog försöka läsa klart för att se om hela boken håller samma prolog-stil. Men har ni inte läst den så är det inget ni behöver jobba ihjäl er för att göra.

***

Igår kväll ägnade jag och Karlsson en stund åt vittringsapporteringen (i ”lokalen”) efter att jag repetitionsläst i boken; Sikta på 10:an. Frågan är om inte Karlsson läst också?

Vi klarade av följande delar:

1A Nosa rätt på godis utspritt på mattan

1B Nosa rätt på godis utspritt runt en hög vittringspinnar

1C Nosa rätt på godis mellan (gradvis mer och mer) utspridda vittringspinnar.

Att nosa rätt på godis är ju en av hans bästa grenar (men syrran skulle utan tvekan slå honom i en tävling) så att han fixade det är väl iofs inte speciellt anmärkningsvärt. Det som var roligt var att han faktiskt tog det lugnt och inte brydde sig om pinnarna vilket var helt enligt boken. Han är ju rätt förtjust i att gripa saker,  och pinnarna är ju dessutom misstänkt lika spårapporter, så jag var lite osäker på vad som skulle hända, men än så länge känns det bra. Ikväll ska vi gå vidare med punkt 1C och se hur långt vi kan avancera. (Måste dock erkänna att jag kände mig lite fånig när jag tassade omkring med en burk pinnar och en tång…) 😉

Och för övrigt så snöar det – igen! Inte mycket, men tillräckligt för att göra mig på dåligt humör. Enligt yr.no ska det komma ungefär 45 mm nederbörd här närmaste veckan, dvs 45 CENTIMETER snö?! Till de 60-70 vi redan har! Jag hoppas, hoppas, hoppas väldigt, väldigt mycket att de har jättejättefel!

9 reaktioner på ”Recensioner, eller nå’t…

  1. Tack för påminnelsen, jag ska genast ta fram den boken och ”läsa om” den nu när jag har en ny valp att applicera teorierna på. Att ”träna om” Hampus gav jag ju liksom upp, och Otto är ju inte i första hand min hund, trots allt…

  2. Men det kan väl ändå inte vara sant?

    Vi ska också få en del snö, men någon dag var det regnblandat, och från och med fredag har vi en hel del röda temperatursiffror! Tänk att man kan längta så efter regn och slask? Inte för att jag gillar slask (och därmed skitiga hundar), men vi måste ju ta oss igenom det för att komma ut på andra sidan, liksom…

    Med rejält slaskväder och lite friska vindar (inte skönt det heller) så kanske det kan bli möjligt med spårträning i slutet på mars. Blir det inte det så blir det nog inget tävlat i vår…:(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s