Som en skottspole*

Idag  har jag redan varit i stan två gånger, och snart är det dags för den tredje!

Började dagen med att åka in till vårt nya favoritplace och lägga ett spår till Karlsson. Eftersom allt som inte dödar härdar utgår jag ifrån att han faktiskt lärde sig något och därmed blev en bättre spårhund även av dagens övning, men enkelt var det inte. Hårdfrusen plogad grusplan med 2 mm snö på, och -9°, samt promenadväg och trottoar. Jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att det gick som på räls, men i mål kom vi. Stundtals spårade han jättefint och andra stunder var han oerhört förvirrad. Han fångade dock alla tio tändsticksapporterna. Vid ett par av dem fick jag hålla igen i linan, men resten fixade han helt själv.

Därefter  körde vi  ett rejält lydnadspass med fokus på rutan. Jag har  ju rätt länge varit medveten om att han egentligen inte har den blekaste aning om vad ”rutan” är. Han har ingen relation till konerna och söker sig inte självmant ditåt. I klass två har vi levt på vårt ”framåt”-kommando, och det skulle väl iofs funka även i klass III, men i elit…? Där står ju inte ens rutan framför när man startar. Idag ställde jag upp åtta koner i en rätt liten ruta. Började med att skicka som vanligt, dvs framåt, men sen rörde jag mig runt rutan, med min vänstra eller högra sida i riktning mot rutan, och han fick själv klura ut var den var. Ganska ofta sprang han rakt fram, med hänsyn till den riktning jag hade för tillfället, men när inte det fungerade började han aktivt leta. Och han fann! Flyttade konerna några gånger också, och tja… det känns som han fått en något ökad förståelse för själva ordet.

Lite inkallning, skall och fjärr hann vi med också.

Sen åkte jag hem, duschade och bytte om och sen bar det iväg till stan igen, dessutom till ungefär samma ställe. Upptäckte igår att jag behövde köpa ett par nya byxor till begravningen, och att prova byxor iförd full hundträningsmundering (inkl. Icebug) kändes inte som någon god idé. Byxinköpet gick snabbt, och sen bar det iväg hemåt igen.

Om någon timme är det dags för ytterligare en tur till metropolen. Vi ska se till att få i oss lite mat på någon restaurang och sedan blir det bio – Snabba cash. (Årets biobesök rean i februari?!) Har läst boken, och var inte direkt överförtjust. Storyn var det inget fel på men språket hade jag lite svårt för. Vi får väl se vad jag tycker om filmen? De flesta som sett den verkar ju vara nöjda i alla fall.

Mellan stadsturerna tog jag med mig kameran ut och fotade lite eftersom solen kom fram. Det ska bli intressant att se om växtligheten (både tam och vild) hämtar sig efter den här vintern och lyckas återta någorlunda normala former?

Vår närmaste väg ut i skogen. Här har ingen gått på länge,
utom de vilda djuren.


Trädgårdsmöbler hos grannen. Åskådliggör snödjupet  ganska bra.


Spårskogen (den ena) i bakgrunden.


* En skottspole är en pinne med halvtäckt hölje av trä. På pinnen (spolen) lindas tråd för att sedan tillsammans med höljet föras mellan trådarna i en vävstol.
Termen kan även användas i bildlig betydelse: ”Att fara som en skottspole” – att åka fram och tillbaka.
(från Wikipedia)

6 reaktioner på ”Som en skottspole*

  1. Vad bidde det för film?
    Tyckte också sådär om ”Snabba cash”, läste den mest för att vår rättsmedicinsnubbe tyckte vi skulle läsa den (man blir nog ganska insnöad på knark i hans jobb, och så höll han på och forskade om hur anabola i kombo med div. uppåtpiller påverkar folk) men har inte minsta lust att läsa uppföljaren.
    Kanske går att göra ok film av trots språket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s