April i mars?

Idag har det bjudits på; snö, spösnö, regn och sol. Stundtals samtidigt. Det känns som om aprilvädret är lite väl tidigt ute?

På förmiddagen åkte vi in till stan. Jag gjorde en insats för att häva lågkonjunkturen genom att köpa ett par skor från Icebug, utan dubbar. Har insett att min krånglande höft faktiskt har hållit sig lugn nu i ett par månader när alla promenader har skett i Icebugkängorna. Deras konstruktion passar uppenbarligen min kropp (och mina fötter) alldeles förträffligt. Enligt representanten från Icebug som fanns på plats i butiken skulle de här skorna vara lika sköna som mina kängor. Han hade själv en krånglande höft, var t o m opererad, och det här var i stort sett de enda skor han kunde gå i. Nu hoppas jag innerligt att de verkligen är så bra för de var smärtsamt dyra. Men hjälper de kroppen på traven så är det helt klart värt det.

Eftermiddagen har bl a bjudit på ett uppletande för Karlsson, full ruta (50×50) med sju föremål. Synd att det är så erbarmerligt urtråkigt att valla hela rutan ensam, men idag tog jag mig samman och gjorde det. Sen lyckades jag hålla både käft och godishand i styr som omväxling. Jag var tyst hela tiden när han var på väg in med föremål och då höll han i ända fram, och korv utdelades först efter tredje föremålet men det sänkte på intet vis tempot. Fem föremål plockade han på sex skick, men sen tog bränslet liksom slut och vi fick hjälpas åt lite för att hitta de sista två. Men på tävling räcker det med fyra så det var ändå klart godkänt.

Sen tragglade vi framåtsändande på grusvägen, framochtillbaka, framochtillbaka, framoch… Inkallning med ställande hann vi också med och det är det klart sämsta momentet än så länge. Hoppas lydnadskursen på klubben nästa lördag verkligen blir av (dåligt med anmälningar tydligen) för då kanske jag kan få hjälp med det?

I morgon är det tävlingssekretereri som gäller. Karlsson får följa med så kan vi träna medan appellhundarna är ute och spårar. 🙂

11 reaktioner på ”April i mars?

    • Nääädå, tänker jag inte säga. Du är sååå ambitiös. 🙂 Men en så’n flaska, Liquid smoke, har jag. Det jag jagar (jagade?) är en krydda som ska heta chilismoke. Men jag improviserade och kombinerade Liquid smoke med vanlig chilikrydda. Har ingen aning om det smakade som det borde ha gjort…

      Kul sida för övrigt, den kan man nog hitta en del intressant på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s