Hur svårt kan det va’…

…att skynda sig?

Gårdagens tårtinköp (med anledning av uppflyttningen förra helgen)  förvandlades raskt till en veritabel magsårsframkallare.

Utanför disken: extremt obeslutsam mamma (med vidhängande pappa) som inte kunde bestämma sig för om hon skulle ha Nalle Puh eller Nalle Puh eller … Nalle Puh på motivtårtan. Och inte heller vilken fyllning hon skulle ha, trots att expediten förklarade att motivtårtor förmodligen (hon var nog ny på jobbet) bara görs med en sorts fyllning.

Innanför disken: Förmodligen nyanställd, valiumdopad 80-talist. Inget, jag säger INGET, kunde tydligen stressa henne. När jag (och 10 kunder till) stått och trampat luft i ca 20 minuter och åhört ovanstående fruktlösa diskussioner kom hon på att hon kanske kunde expediera någon annan kund (mig) medan paret ovan försökte fatta ett beslut (till vilket de fullständigt saknade underlag i brist på information). Jag ska inte ens försöka beskriva hur lång tid det tog för expediten att vika ihop en tårtkartong, för att inte tala om två… Hon måste dock leva ett mycket behagligt liv, och ligger sannolikt mycket långt ifrån riskgruppen för galopperande magsår.

***

…att komma ihåg att ta med sig datorn från jobbet när man ska jobba hemma dagen efter?

Mitt misstag insåg jag när jag packade ur bilen hemma. Detta resulterade i en extra resa till jobbet, som tack och lov ligger åt samma håll som klubben, men det blev ändå en omväg på ca en mil.

***

…att träna in skall?

Inte alls svårt visade det sig. 🙂 Att lille K har nära till skall kom ju inte som någon nyhet men att han skulle greppa kommandot så snabbt?! Det tog 4-5 minuter innan han satt snyggt och prydligt, med alla tassar i backen, vid min sida och skällde på kommando! På Iza tog det 4-5  ÅR, och hon sitter fortfarande inte snyggt och prydligt utan skjuter upp som en rymdfärja på första skallet och studsar sedan runt i största allmänhet.

Nu ska det erkännas att K har en bit kvar. Än så länge kommer det bara 2-3 ”gläfs” så lite uthållighet måste tränas, och … att vara tyst när så är önskvärt. Det kan bli ett spännande projekt. 🙂

***

…att träna in framåtsändande?

Det återstår att se. Nu har jag åtminstone inhandlat fyra 10-liters plasthinkar som kan användas som ”grupp”. Jag har ingen aning om huruvida det kommer att fungera, men instruktören på lägret i somras hade använt sig av det med gott resultat. De kostade 12:-/st. så det är värt ett försök.

***

…att förstå varför man får tårta?

Jag hade en lång och djup diskussion med K igår kväll där jag försökte förklara att tårtbiten han fick slicka i sig helt och hållet grundade sig i prestationen förra söndagen, och inte i lördags. Jag hoppas han förstod?!

***

…att låta bli att nosa under träning?

Även Iza fick ett litet lydnadspass igår kväll. Men hennes nosande gör mig skogstokig! Och varken muntliga kommandon eller den andra sorten hjälper, åtminstone inte mer än högst tillfälligt. Vi avslutade kvällen med simning och i bassängen nosar hon åtminstone inte… *suck*

***

Avslutningsvis några bilder som togs i mitten av augusti, men inte nått mig förrän nu. Bättre sent än aldrig. 🙂

Det framgår inte så tydligt på bilden i det här formatet, men på halsbandet står det faktiskt ”Krazy dog” (ja, med K). Det kanske är därför han är som han är ibland? Kanske dags för ett nytt halsband utan tryckt ”affärsidé”?

-Vad vill du matte?

Start på inkallning. Och vilken kamera kan fixa skärpa på en Karlsson i action?

Fortsättning på inkallningen, och lite bättre skärpa även om det gårt fort.

5 reaktioner på ”Hur svårt kan det va’…

  1. Ylva; NÄ! 😉 Och jag har träffat en WK som vid två års ålder tävlat SM i både lydnad och bruks med topplacering som resultat. DET är svårt att slå. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s