Att bita i det sura äpplet…

Eftersom förra veckans ljuvliga brittsommarväder, föga överraskande, har gått över och regnet öser ner fick jag idag bita i det sura äpplet och ta på mig den här:

Den kändes som en oerhört god idé då, för 3,5 år sedan.

I Brasilien.

I 35° värme.

En av de sista kvällarna och efter ett antal caipirinha…

Nu kostade den förvisso typ 35 svenska pengar eller nå’t, så det var inte så mycket att bråka om. Tanken var att ha den på regniga hundpromenader för att skydda såväl glasögon som nacke. Keps funkar utmärkt för glasögonen, men inte för nacken…

Sedan har den … eh … mognat? Eller vad den nu har ägnat sig åt där den legat på hatthyllan år efter år som ett monument över onödiga/oövertänkta inköp. Men nu har den fått komma ut i ljuset. Åtminstone en gång.

Första gången jag använde den var för några veckor sedan, men då var det nästan mörkt när vi gick ut – jag och min hatt. Ja Iza var också med. 🙂 Idag fick den gå på sin andra promenad, och för första gången i fullt dagsljus. Men vi höll oss mest i skogen där risken inte är så stor att möta någon. Hatten är dock riktigt skön, sitter bra på huvudet och fyller sin funktion så jag kanske lär mig att leva med den?

Vad jag egentligen vill ha är dock en rejält goretex-hatt. Med riktiga, stadiga brätten. Gärna svart, men jag kan i nödfall tänka mig även en jägargrön. Tips någon?

Ikväll är det proklamerat vilokväll för de fyrbenta. Jag får väl se om jag kan hålla mig?

2 reaktioner på ”Att bita i det sura äpplet…

  1. haha…kan se framöfr mig hur du smyger runt med hatten på huvudet. Jag tycker inte du behöver skämmas, den har en funktion som fungerar så då skulle jag använda den! Det bästa med att ha den när det regnar en massa är väl att resten av sveriges befolkning sitter inne och trycker så då är risken att möta en massa folk inte lika stor som vid solsken.
    Jag tror inte du kan hålla dig från att träna 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s