När katten själv får välja…

Eller egentligen; när matten själv får välja, så åker hon hellre utan hussen när hon ska shoppa. Det ”fick” hon inte göra idag och med andra ord gick det ganska snabbt. Och blev ganska billigt. Det finns få saker som gör mig så stressad som en sur husse som sitter på någon ”parkbänk” och väntar på att jag ska bli klar.

Hittills idag har jag hunnit med ett spår till Iza, och ett uppletande till Karlsson. Precis som utlovades i gårdagens blogg.

Iza var väl något fundersam, och lite tveksam först. Spår … kan det verkligen vara meningen? Hon har ju bara spårat en gång sedan lägret, och då var det katastrofspåret på ensilageåkern om någon minns det. Den här gången var det ett vanligt hederligt skogsspår och när första chocken lagt sig tuffade hon på som vanligt. Alla pinnar hittade hon också. Där har lillebror lite att lära.

Under tiden Izas spår låg till sig vallade jag en uppletandekorridor åt K, på åkern i rak motvind. Nu börjar vi om (nästan) från början och gör det enkelt för att höja motivationen. När jag vallat färdigt tog jag ut honom så att han fick se på när jag gick ut och lade tre föremål, alla på fullt djup. Sen var det inga som helst problem, ett-tu-tre så var de inne. Jag satte in honom i bilen så att han inte såg vad jag gjorde, lade ut föremålen på nytt och ännu en gång plockade han in alla tre utan problem. In med honom i bilen igen, ut med tre nya föremål i en något bredare korridor. De två första var inga problem men det tredje fixade han inte så där fick jag hjälpa till lite. Ska försöka köra där igen, idag eller i morgon, helt utan synretning och med fyra föremål, så får vi se vad som händer. Sen får jag väl flytta ut det i skogen.

Som belöning för väl utfört uppdrag fick han varje gång (efter tredje föremålet) sin älskade pip. Och hej vilka race det blev. 🙂

Sista vändan fick kameran vara med också, men det blev mest ”pip-bilder”. 🙂

Innan bilderna vill jag dock skicka iväg ett jätte-grattis till klubbkompisen Anna med Tilda som den här helgen jobbat ihop till en fjärdeplats i medium på VM i agility!!! Liksom … VärldsMästerskap! Fjärde plats! Snacka om att kunna skärpa ihop sig när det gäller. Att hon var min och Izas privat-agilityinstruktör förra året gör ju inte det hela sämre. 😉

Här kommer lite bilder från dagens övningar. Att släpa med kameran på Izas spår var det tyvärr aldrig tal om.

Full fart ut i ”rutan”.

En handske!

Två handskar! Men gamla strumpor har matte gott om, så den skiter jag i.

Äntligen! En rosa pip – DET är livet!

Ja ja… det ÄR trimdags, jag vet. Men det får nog vänta till nästa helg… Jag tycker faktiskt han är ganska söt i sin sport-frissa. 🙂

Det är inte alltid det blir som man har tänkt sig, men kolla framtassen! Och blicken!

Ibland är det mysigt att bara ligga och tugga också. Och om någon undrar så brukar han normalt inte få busa runt med tjänste-tecknet på sig. Nu handlade det dock om ett mycket snabbt byte från föremål till belöning så jag hann inte ens tänka på att ta av det.

Och nu över till den botaniska avdelningen. Är det någon som vet vad detta är?

Inte jag heller. Busken har växt vid vårt garage sedan långt innan vi köpte huset. I våras ”nackade” husse den rejält och nu har den massor med bär. Den har haft bär innan också, men inte i den här omfattningen. Jag planerar inte att äta dem, så där kan ni vara lugna, men det vore roligt att veta vad det är. Alla tips mottages tacksamt.

18 reaktioner på ”När katten själv får välja…

 1. Tack för trösteord när jag som bäst behöver dem! Fast jag skulle nog vilja byta ut ”attans” mot @#%¤&*~§@¤%, typ. Alltså, jag VET att jag blir nervös, men SÅÅÅ nervöst var jag inte, att det skulle föranleda honom att helt plötsligt glömma bort det mesta av lydnadsträningen *GAAAAAAAHHHHHHH*.
  Och bad och kaffe hjälpte inte ett dugg. Jag ska ALDRIG tävla igen – i alla fall inte närmsta veckan. 😉

  De där bären. Kan det möjligen vara klarbär? Kolla här:

  Och minsann hittade jag inte ett recept på klarbärssylt också 🙂 :

  http://evaldsdottir.blogspot.com/2007/07/st-sylt-bra-fr-tnderna.html

  Hoppas att länkarna funkar nu (det är, som bekant, inte min dag i dag…)

  Ha det gott!

 2. Här kommer några rader för att förvirra er 😉

  Det känns som om det är lite begreppsförvirring här. Det där är inte alls vad vi hemma brukar kalla klarbär. Det jag känner som klarbär mognar fram tom början av augusti och är en sorts körsbär. Men någonting fick mig att söka på klarbär och då hittade jag den här bilden: http://www.pixbox.se/pic_show_id23092249.html. Den som tagit bilden kallar det för klarbär. Misstänkt likt dina bär och blad, eller hur Karlssons matte?
  Det gjorde mig väldigt nyfiken på vad det är ni har i trädgården. Hoppas någon kan svara.

 3. Vem ska man tro på, tro på, tro på när… tro på när allt är så här, eller hur han nu sjöng Di Leva. 🙂 Den senaste varianten var dock mer likt min växt, men ändå inte riktigt.

 4. Ja jösses, det är kul att shoppa med karlar. Min vill gärna shoppa ännu mer än jag, så det han är intresserad av går det ju att tillbringa timmar med men det ska suckas teatraliskt om jag vill in och titta på skor eller väskor eller så. Kul! Inte.

 5. Agnetha; det känns mer som olvon. Hagtornsbären såg så kompakta ut, och mina är liksom lite transparenta, som det ser ut på olvon-bilden.

 6. Hm, det där med hussar och shopping känns igen. I lördags skulle vi: a) besöka en nyöppnad bygghandel, b) köpa en ny brödrost, c) handla lite mat, samt d) köpa lite höstblommor till trädgården. När vi klarat av a-b-c började husse gnälla. ”Måste du ha det idag, har du inte annat att göra”. Suck. Och det handlade inte ens om att shoppa kläder!!! (För då skulle jag inte ens drömma om att ta med honom, då rinner lusten av direkt)

 7. KD; Sååå var det ja. 🙂

  Marie; det finns en gräns för hur otrimmad man kan vara och fortfarande vara söt, och snart – mycket snart – är den gränsen passerad. 🙂

 8. ”Du lindar av olvon en midsommarkrans
  hänger den om ditt hår,
  du skrattar åt mångubbens benvita glans
  som högt över träden står.
  I natt ska du dansa vid Svartrama tjärn
  i långdans, i språngdans
  på glödande järn,
  i natt är du bjuden av dimman till dans
  där Ull-Stina Kull-Linsa går”

  Visa vid midsommartid av Lindström/Norlén.

  Så, m a o har du HELA midsommaraftonen planerad. Och eftersom du ska dansa i väg har även husse denna afton planerad – som hundvakt! 😀

 9. Hahaha… det där med språngdans kan bli … intressant. Men jag ska förvarna husse. 🙂

  Känner igen texten, men kan för mitt liv inte komma på melodin. Du kan väl ringa och sjunga för mig Agnetha? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s