Carpe … kvällen?

Eftersom mina latinkunskaper är extremt begränsade (läs obefintliga) så vet jag inte vad ”fånga kvällen” heter på latin. Carpe diem kan jag, men där är det stopp.

Att fånga kvällen var dock vad jag bestämde mig för att göra när jag kom hem efter att ha flängt runt som en stolle hela eftermiddagen (jobb-jobb-jobb, frisör, färgbutik, matbutik).

Jag struntade helt sonika i alla ”måsten” och ”borden”, tog med mig en bunt tidningar och satt mig på – altanen. Det gäller att ta vara på de fina kvällarna!

(Dessutom är risken mindre att få köttstycken huggna ur fötterna av de lätt aggressiva dammråttorna om man uppehåller sig utomhus.)

Hundarna fick helt enkelt vilokväll och fick nöja sig med lunchpromenaden idag. Kan nog vara nyttigt ibland, för dem också. Tror jag? 🙂

8 reaktioner på ”Carpe … kvällen?

 1. Afton = Vesper på latin, så carpe vesper borde det bli… (Humanisten slår till – fast jag var ärligt talat tvungen att kolla upp det först)

 2. Absolut, ta vara på dom fina kvällarna och damråttorna dom klarar sig på egen hand innomhus och hundarna , ja dom står nog ut med en kväll på verandan dom också 😉

 3. Äntligen, Lotta! 😉
  Jag tror förövrigt att den nya altanen blir VÄLDIGT ledsen om den inte utnyttjas till fullo. Så, sitt där – ofta! 🙂

  Ha det!

 4. hejsan! trillade in här från lycklig.org . . . jag har alltid fått höra att det är carpe nochtem . . . men vad vet jag 😀 det låter bra tycker jag iaf!!

  Hoppas det går bra i helgen!!!

  -Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s