Högre klass nästa?

Idag hade jag lite lunchtid till godo så istället för att åka till klubben ikväll och frysa i mörkret så var jag och K ute och frös i dagsljus, hemma, istället. Och ja, vi frös, för det hade precis slutat regna och vindarna vände till nordostliga (eller nå’t) och termometern var nästan nere på 0 när vi var klara.

Jag kan inte påstå att träningen var speciellt strukturerad men han var duktig ändå. Vi körde för första gången tungapporten utomhus. Började med den mjuka hantel-apporten och det var inga som helst problem, mer än att den är lite väl tuggvänlig. 😉 Sen hämtade jag den ”riktiga” tungapporten. Den har han knappt sett innan eftersom jag insåg att den inte var bra att köra inomhus. Första gången sprang han ut i full fart. Och letade efter den andra. När han inte hittade den och jag upprepade ”apport” så blängde han på den och – tog den. Och galopperade in i full fart! Han hade självklart lite problem att balansera den, och han gjorde ett litet omtag i ingången men i övrigt vet jag inte vad jag ska pilla med? Momentet känns liksom klart?! Men jag kan säkert lyckas sabotera det också om jag får hålla på ett tag. 😉

För att komma till högre klass bör (måste?) man dock passera appellen och lägre så det är ett tag kvar. Krypet (lägre) har vi t ex inte ens börjat med. Känns inte som någon bra idé innan han känns säker på platsen. Vem vet, med hans uppfinningsförmåga skulle han snabbt kunna få för sig att kombinera dessa två moment. Det finns ju hundar som har gjort det förr…

Tyvärr blev det inga kort på tungapporteringen. Jag frös så jag skakade och det hade nog ingen bildstabilisering i världen kunnat avhjälpa.

5 reaktioner på ”Högre klass nästa?

  1. Ja, vad onödigt med alla regler, -vadå akl o lägre??? Varför inte bara få starta i den klass man känner för*asg* Oxå vill jag starta en klass för hundar som ”bara” kan platsen…för den har Challe nu;-))
    Anna Phil??? Vad? När? Hur?

  2. Bra…mycket bra uträknat att ni nog måste ta vägen över appellen, men va tusan ”peace of cake” Lotta. Träsktrollet är ju en bruksterrier! 😀 😀

  3. Så till något helt annat. Du vet artikeln om hästen? Den gav mig verkligen obehag, idag var vi tvungna att avliva en ko, när jag en stund senare gick en bit bortanför och hörde en ko råma trodde jag att jag skulle få en hjärtatack…Nu var det en levande ko och ingenting annat men nog gjorde artikeln intryck*brr*

  4. Låt bli att ”peta” då och låt tungen vila igen…! 🙂

    Ang kryp och platsliggning så tänker jag som du. Bättre att ha platsen ordentligt befäst först. Hampus hade ju som du vet en period då han fick för sig att han tävlade i trean och gjorde momentet ”sittande i grupp” istället för ”platsliggning”.

    I mars börjar månadstävlingarna på klubben igen så då får vi väl se om jag har lyckats komma nån vart under vinterns envisa träning av ”rutan”. Eller om jag helt enkelt ska låta lydnadsspanieln bli pensionär och bara träna ”för att det är roligt”. Och låna husses hund och ”peta detaljer” med istället? Eller återuppta agilityträningen?? Det finns ju onekligen saker att göra när man har hund!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s