Tidningsreflektioner

Normalt sett brukar ju mina blogginlägg vara mer åt det introverta hållet, dvs de brukar handla om mitt och hundarnas lilla universum men idag ska jag vara lite mer extrovert efter att, som vanligt, läst Borås Tidning till frukosten. 😉

http://www.bt.se/nyheter/boras/fann-avlivade-hasten-vid-liv(443336).gm

Men fy f*n vilken mardröm!

http://www.bt.se/nyheter/boras/nya-regler-ska-skydda-cyklisterna(443347).gm

Redan idag är ett påfallande stort antal cyklister i fullständig avsaknad av självbevarelsedrift och kastar sig tvärt ut på övergångsställen och cykelbanor i hög fart utan ens en blick över axeln. Nu ska det (kanske) dessutom bli lagligt…?!

http://www.bt.se/nyheter/mark/krankt-av-ica-kampanj(443381).gm

Jag har inte ens läst hela artikeln men kan väl hålla med om att ICA:s handlande inte faller helt inom de etiska ramarna, men redan i ingressen spårar det språkliga ur.

De kränker min personliga integritet heter det väl, eller är jag fel ute? De är inne och kränkermin personliga integritet” låter i mina öron väldigt galet. Och om nu intervjuoffret pratar trasigt så kanske man kunde begära att journalisten, som förhoppningsvis har betalt för att kunna svenska språket, kunde rätta till det. Citat i all ära, men det finns väl gränser?

9 reaktioner på ”Tidningsreflektioner

 1. Hästartikeln var bara så hemsk att det gjorde ont i magen. Hoppas vet.får sig en ordentlig smocka.
  Cyklister är farliga i trafiken så är det bara. Om det är någon som varit i Lund så vet dom vad jag pratar om.

 2. Du skulle se cyklisterna i den här staden. Rena rama kamikazepiloterna. Det är inte kul att köra bil här. Rena rama miraklet om man klarar sig utan att få en cyklist som dekoration i framrutan. Av artikeln att döma är det lika illa hos er.

 3. Helt rätt, det heter ” …kränker min ….”. Om några enskilda ICA-anställda har trängt in i henne låter jag vara osagt :D, men även om så vore fallet så torde de inte ens i det läget klara av att komma PÅ henne integritet. 😉

  Hästhistorien ger kalla kårar! 😮 En liknande (nej inte riktigt, men ändå…) händelse råkade jag och en katthane jag hade ut för. Charlies, som han hette, njurar slutade helt att fungera och avlivning var det som vet-en rekommenderade. Katten fick lugnande och sedan sprutades vätskan in som skulle få hjärtat att stanna. Men dosen var för liten! Med påföljd att Charlie krampade och skrek hjärtskärande… 😦 Jädrar som jag grät!!! Och vet-en också, mellan alla sina ”förlåt, förlåt, det var inte meningen”… Det var några långa minuter innan vet-en dragit upp en ny spruta och Charlie fick somna in. Men min katts blick, när han panikslagen stirrade på mig, det glömmer jag ALDRIG. 😦 Fick jag möjligen nån ”kompensation” för det inträffade, t ex genom att priset reducerades som ”plåster på såren”? Icke!!! Istället fick jag HÖGRE avgift – vet-en hade ju behövt längre tid och mer medikamenter än beräknat….
  Och hjälper det att anmäla? Näe! Att få en veterinär prickad är MINST lika svårt som att få t ex Iza eller Xsita att sluta intressera sig för vilt. Och det vet vi ju både du och jag hur ”lätt” det är … 😉

  Och – för att förlänga mitt långa inlägg ytterligare 😉 – vad gäller cyklisterna finns det bara ett sätt: Låt dem ALLTID ha väjningsplikt gentemot bilister på överfarter. Det har något lättare för att stanna och vänta än vad en bil i t ex en rondell har; hur många gånger har det inte varit totaltstopp i rondeller vid köpcentrat här intill, p g a att nån slö farbror med cykel ska ”släpa sig” över? 😦 Eller också kan kommuner och och Vägverket satsa på att göra över-/underfarter för både cyklister och fotgängare – DET skulle definitivt minska olycksrisken. 😉

  Ha det!

 4. Tror knappt att det är sant !!!
  Helt otroligt vilken klantig veterinär !!
  Sånt vill man verkligen inte få uppleva,stackars tjej &häst !!!

  Jo välkomna till Motala när det gäller cyklister, här är i stort sett folk tokiga i att cykla. De tränar som stollar för att få ihop sina ”mil i benen ”
  För min del så får jag bara ont i rumpan så jag kommer aldrig att cykla vättern rundan !!!

 5. Japp, i Lund är cyklisterna totalt livsfarliga. För både sig själva och omgivningen… (Inte läst artikeln dock – men jag vet inte hur många gånger jag har haft hjärtat i halsgropen när man kommer körande och ”från ingenstans” kommer en cyklist och susar över ett övergångsställe utan att ens se sig för…)

  Hemsk historia med hästen.

  Och den där Ica-formuleringen, ja herregud… Jag håller fullständigt med, även om personen sagt exakt så, borde väl journalisten kunna ”snygga till” formuleringen?! Det är ju inga krav på exakta citat i tidningar så vitt jag vet? Tyvärr verkar det som att allt fler journalister är urusla på svenska språket (grammatik etc) och om jag förstått saken rätt så ingår det inte ens sån undervisning på Journalisthögskolan. Skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s