Försöksdjuret Karlsson

Idag slog det äntligen in; kombination Karlsson hemma, jag hemma, lite solsken och nya kameran. Mera tester alltså! Jag kan väl konstatera att det kommer krävas ännu mer tester innan jag kommit underfund med – hälften? Nu har jag kört på automatisk ISO, bländare och slutare och testat sport- och porträttläget och jag är inte speciellt nöjd, det går garanterat att få ut mer ur kameran. Gäller bara att komma på hur? Mer instruktionsboksläsande alltså. Det var långtifrån strålande solsken men trots allt ganska ljust och ändå blev bilderna för mörka. De flesta har jag lättat upp i PS. Att autofokusen inte riktigt hänger med kanske man kan förklara bort med att färgskillnaden mellan Karlsson och en vinteråker är marginell?

080122a.jpg

080122b.jpg

080122c.jpg

080122d.jpg

080122e.jpg

080122f.jpg

Och så kanske jag ska lära mig att använda motljusskyddet? Det är mycket nu… 😉

********************

Och så har jag fått några bilder från söndagens uppletande, tagna av Riita på Krevis kennel . Fotoförhållande var mardrömslika i den mörka skogen så jag är förvånad att det fastnade något alls, men det gjorde det. Och det framgår nog ungefär hur fort det gick och hur roligt han hade när han försökte ta sig över det sista diket för att lämna av den borttappade handsken, som dessutom var ganska blöt innan det var klart. 🙂

080122g.jpg

Här är den matte, jag kommer…

080122h.jpg

Shit vilket jättedike, hur kom jag över här på vägen ut?

080122i.jpg

OK, jag springer fram och tillbaks istället då, så får vi se om diket krymper eller om jag hittar något bättre ställe att hoppa över på?

080122j.jpg

Åh vad roligt det är att springa med en blöt handske i munnen!?

Och nej, det är ingen ny variant på tjänstetecken han har på sig. Det låg nämligen hemma för ovanlighetens skull, och dessutom skulle vi ju spåra! Men för att över huvud taget se honom i rutan så åkte reflexen på istället.

13 reaktioner på ”Försöksdjuret Karlsson

 1. Vilken snygg liten Karlsson du har!! Tänk om Roy kunde få för sig att det är ROLIGT med att lämna saker till matte och inte som nu bara MIN; MIN; MIN attityden… Drago är lite bättre. Han kommer och släpper den tre meter framför… det är bara på morgonen Drago lämnar nära och då är det rakt i huvudet!! Gärna på en sovande matte (och Roy) som ska gå upp… Aldrig kan man vara nöjd. Som tur är de ju små guldklimpar båda två!! Disco och Isop är nog de som lyckats bäst med apporteringen om jag nu tänker efter så är de Bäst!! 🙂

 2. Min kamera rekomenderas att man ställer upp +0,3 detta syns ganska långt ner på min lcd skärm det står innan -/+ óch sen ett tal.
  Själva inställningen gör jag uppe vid slutaren ungefär, vet inte riktigt hur din kamera ser ut där.
  Här kan du få en länk till en som tesar en massa nikon kameror:
  http://www.bythom.com/d80review.htm

  Han kanske har något tips för just din kamera?

  Jätte fina bilder på Karlsson! 🙂

 3. Räser-Karlsson på fina bilder… Jo man tackar! Att ägna sig åt en stilstudie på honom är definitivt ett angenämt sätt att spendera en tisdagseftermiddag/-kväll. 🙂

 4. Underbara bilder på en väldigt fotogenisk hund 🙂 Jag kämpar fortfarande med min handbok och stundtals tycker jag att jag har koll på läget, men till nästa gång så har jag glömt det? Suck, förstår inte vad det beror på ^ ^ 😉 Gillar även bilderna på en laddad Karlsson i uppletar tagen 🙂

 5. Det lär nog dröja med det inköpet, så jag kan vänta! Vi har ju lite andra projekt på gång hemma som du vet, lär nog fresta på ekonomin lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s