Ömsom vin, ömsom vatten…

Så var debuten avklarad och det gick väl si. Och så.

Arrangemanget skulle inte börja förrän klockan 09.00 idag, och det hade ju sitt pris. Vi kom alltså inte hem förrän vid 17.30, så att jag inte uppdaterat alla nyfikna tidigare har sin förklaring. Egentligen orkar jag inte nu heller (borde ställa mig och laga mat) men jag gör ett försök ändå.

Appellspåren skulle gå sist och med lite felaktig beräkning av tidsåtgången för domarnas transporter runt lägre, högre och elitspåren så fick våra spår ligga i ca 1,5 timme. 40-50 minuter står det i regelboken så i kombination med mycket kraftiga vindar så var jag lite tveksam till hur det skulle gå. När jag la spåret så flög det dessutom iväg en hare tvärs över andra sträckan.

Karlsson kom i alla fall iväg fint och jag kom ihåg att stå kvar och släppa ut linan till 10 meter. Han plockade första pinnen fint men när det var dags för vinkeln så hände något. Inte något som hade med vinkeln att göra men något hade uppenbarligen satt sig på tvären i halsen på lille herrn för han stannade flera gånger och hostade, harklade och såg ut som om han skulle spy. Där var jag på väg att bryta men som tur var lyckades jag aldrig fatta något beslut innan han bestämde sig för att fortsätta. Sen spårade han riktigt fint och plockade andra pinnen och slutet. Jag hade tydligen (helt omedvetet) klantat mig i ”spyvinkeln” och kortat av linan så det fick vi lite avdrag för men slutbetyget blev ändå 8/8,5.

Tillbaks på klubben fick alla andra klasser köra sin lydnad innan det var vår tur. Platsliggningen (50 poäng) avstod vi, som planerat. Var lite sugen på att ändå lägga honom men lyckades behärska mig.

Därefter var det budföring. Tjuvstart! Jag hann inte mer än koppla loss och räta upp mig (hann inte ens få ner kopplet i fickan) innan han drog som en avlöning. Förutom studs på mottagarens ben var det dock skitsnyggt och han stannade inte ens och skällde ut mottagaren för att han inte fick godis. 😉 Men, det kostade ytterligare 20 poäng. Nu vet vi vad vi ska träna på där iaf. 🙂

Lydnaden var; ömsom vin, ömsom vatten. L

Linförighet: 6,5/5. Orkar inte ens redogöra för domarkommentarerna… *suck*
Om man nu ska skylla på nå’t, och det ska man ju 😉 , så får jag skylla på att Karlsson var nykär. Och i början av linförigheten kom föremålet för hans nya kärlek, tollaren Strimma, och gick förbi ganska tätt. Han blev väldigt skeptisk till att hon gick upp på övre plan och han skulle vara kvar på den nedre?! Tror inte vi fått några kanonpoäng ändå för han var minst sagt förvirrad, men som sagt, nå’t ska man ju skylla på.

Framförgående: 8/8. Stretar
Stämmer så bra, men sååå farligt var det inte och annars var det snyggt. Jättefint och rakt stopp på första sträckan, något lite snett stannande på andra.

Platsläggande (under marsch): 10/10!!!!
Höll på att få hjärnblödning när jag såg att den ena domaren visade 10 och den andra 0?!? Det visade sig dock att det fattades ett blad i domarblocket så när den ena domaren visade 10:an för publiken blev det 0 åt mitt håll. 🙂

Inkallande; 9,5/9. Dåligt avslut.
Tja, han använde mitt ben som bromskloss. Igen.

Apportering: 5/0. Går ur hand.
Jag kan inte göra annat än – le. Han satt kvar jättefint när jag kastade, ut som ett skott vid kommandot och grep apportbocken (möjligen lite slarvigt) men sen … kom han på att det faktiskt stod en massa människor och tittade på bara honom så det var helt nödvändigt att springa ett ärevarv och vissa upp sitt fina fynd för alla domare, skrivare, tävlingsledare och publik. Men han var extremt glad och lycklig när han gjorde det, och väldigt, väldigt söt. Det var nog därför han fick en 5:a av ena domaren för det var egentligen en klockren 0:a även om jag fick styr på honom till sist. 🙂

Hopp över hinder: 9,5/9. Långsamt sättande, nosar.
Tja, har man näsan i backen (på andra sidan hindret) så är det lite svårt att samtidigt få ner rumpan. Men annars var det snyggt, och utan startskall!

Totalpoäng; 182,25.

Nu vet vi iaf vad vi har att träna på (t ex att invänta kommando på budföringen, apporteringen och platsliggning i grupp), så sen ska vi nog få till det. 224 p. krävs för uppflyttning. Platsen och budföringen är ju totalt 70 potentiella poäng så det finns hopp. 🙂

Just nu är jag måttligt sugen på att köra KM i lydnad imorgon, men det blir nog bra. 🙂

Avslutningsvis en liten bild från dagens övningar; återhoppet.

070929a.jpg

Fotograf: Tytti

(och JA gammelmatte, det ÄR dags att trimma honom. Både under magen och under svansen. 🙂 )

6 reaktioner på ”Ömsom vin, ömsom vatten…

  1. Tack för ett riktigt härligt gott skratt när jag läste apporteringen. Vilken härlig Karlsson. Oh vad ni är duktiga båda två. Karlsson har fått en riktig kanonmatte och roligt är det att han är ett arbetsvilligt krutpaket. Förstår att det är en sådan hund matte ville ha.
    Nähä du Lotta, inte såg jag att han är långhårig förrän du skrev det. Men det hinns nog med det också.
    Fortsatt lycka till och kramar till er båda + till resten av familjen också. Älvsborgaren börjar väl gotta sig riktigt nu, snart är det dags för medalj, om inte guld så brons kanske. Vem vet…………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s