Också ett fredagsnöje?

Har man inget annat för sig en fredagkväll så kan man ju alltid shoppa lite. Jag har just blivit med ny bilstereo. Med CD! Den som satt i bilen när jag köpte den härstammar väl från någonstans i höjd med jesu födelse och har bara kassett, men nu passade jag på när stans ”hippaste” bilradiobutik ska lägga ner och säljer ut grejor till riktigt bra priser. Det var bara det att jag glömde detta på väg hem från jobbet så det fick bli en utflykt efter fredagsmiddagen istället. Det gick rätt smärtfritt. (Enda problemet var att jag missade vinet till maten.) De värsta köerna hade liksom lagt sig klockan 19.00 på fredagkvällen. Nu gäller det bara att ragga upp någon tekniskt bevandrad kamrat som kan montera den också. Husses kusin ligger illa till. 🙂

Ikväll blev det ett sista lydnadspass med Karlsson innan klubbmästerskapet imorgon (och på söndag). Det är inte utan att man ibland undrar om det inte borde stå border collie, istället för borderterrier, i stamtavlan. Maken till motiverad och fokuserad hund har jag aldrig haft. (Nu har jag ju bara haft två innan honom, men ändå.)

Jag fick nog en stjärna i lydnadshimlen också. Jag insåg nämligen att det är bra att träna med apportbock liggande på ”plan”. Hade jag kommit på det lite tidigare, än kvällen innan tävling, hade jag kanske fått två stjärnor? Med både min första hund och med Iza har jag nollat diverse moment pga av för stort intresse av apportbockar som legat och skräpat, så det vore ju fint om man kunde undvika det med tredje hunden.

Efter en tillsägelse förstod K att det INTE var tillåtet att ta den när och hur som helst. Det var lite jobbigt och läskigt, och i början när jag körde fritt följ förbi apportbocken så gick han en stor lov, in bakom mig, precis när vi passerade. Var ju lite rädd att han inte skulle vilja apportera den sen när det var tillåtet, men det var inga som helst problem. Full fart både ut och in, som vanligt. Det blev en form av externbelöning. Körde även inkallningar precis förbi (nästan över) apporten och han blängde ilsket på den men behöll farten i inkallningen.

Det ska bli spännande att se hur det går imorgon. Klubbmästartiteln lär vi ju INTE kunna aspirera på eftersom vi troligen avstår platsen, men det ska bli kul att se hur många poäng vi kan skrapa ihop (i ösregnet). Bedömningen brukar vara lika tuff som på officiella tävlingar, och förhoppningsvis är det inhyrda domare, så det bör kunna bli ett bra kvitto på var vi står.

6 reaktioner på ”Också ett fredagsnöje?

  1. Spännande med tävling! Undrar oxå hur det har gått idag. Hoppas ni slapp ösregnet. Vi skulle få skitväder idag men solen har lyst och det har varit riktigt varm och är faktist ännu varmt 😉 Kikar in lite senare och kollar om du uppat. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s