Hur man rensar en åker!

Jag kunde självklart inte hålla mig. Liiite hundträning fick det bli efter att jag uträttat viss ”nytta”. Det var bara ett problem. På åkern bakom huset, strax utanför tomtgränsen, betade fyra rådjur. Dessa djur är halvtama och flyttar inte på sig i första taget.

Således tog jag ut Iza, på andra sidan huset, och tränade – skall! Tydligen lider rådjuren av viss självbevarelsedrift trots allt, för dom försvann. Som jag tidigare konstaterat, själva skallet är det inget som helst fel på. Mycket kraftfullt! Att Iza studsar upp och ned brydde sig inte rådjuren om (eftersom de inte ens såg henne, annars hade de nog dött av skratt), de tog det säkra före det osäkra och flydde fältet.

När det var Karlssons tur var det alltså lugnt på viltfronten. Han fick lite apportering, eller snarare anti-apportering. Dvs jag kastade apportbock och hämtade själv när han satt kvar. Det skötte han briljant. De två gånger han verkligen fick hämta skötte han sig också utmärkt. Sen körde vi framförgående och avslutade med platsliggning. Mitt under platsliggningen kom husse hem. K:s svans påminde om en förgiftad mixer, men han låg!

30 sekunder efter att sista hunden var instoppad i huset igen var rådjuren tillbaks på åkern.

2 reaktioner på ”Hur man rensar en åker!

  1. Nu är jag imponerad! Mina hundar skulle (nog) aldrig ligga kvar när husse kommer hem. Smart sätt att rensa åkern på tycker jag 🙂
    Måste också (bättre sent än aldrig) tacka för den lilla söta berättelsen om G och hennes mjukisleksaker…..jag kunde riktigt se det framför mig.
    Ha det gott i höstsolen och lycka till på Km’et (gissar att du ska vara med)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s