Uncategorized

Söndag mitt i veckan…

…är bra skit! Om jag skulle kunna gå ner till att jobba fyradagarsvecka så tror jag faktiskt att jag skulle välja ledig onsdag istället för att förlänga helgen i en eller annan ände. Men nu ska vi inte drömma oss bort allt för mycket.

Dagen har bl a ägnats åt att städa ut julen. Det är numera en tradition att den åker ut på trettondagen och när julen har åkt ut får man faktiskt köpa tulpaner. Nu kunde jag inte riktigt hålla mig i skinnet utan årets första bukett flyttade in igår. Ljuvlig!

160106A
Eftersom mängden julpynt som hittar ut ur lådan konsekvent minskar för varje år så går det rätt fort att städa undan. Typ en kvart. Då räknar jag inte in advent. Ljusstakarna får faktiskt stå några dagar till.

Tog mig i kragen och rensade ut en massa pynt som inte används. Tre stora papperskassar blev det och då är det ändå inte så länge sen jag gjorde ett likadant rens. Dessa kassar ska transporteras till random loppis i början av november och ja, jag har lagt in en påminnelse i telefonen för annars lär det bli stående på ”mellanlagringen” i ladugården.

Karlsson passade igår kväll på att tindra med ögonen åt den lilla julgranen en sista gång.

160106B

Maro studerade lite halvslött när jag klädde av bollträdet idag. Han har fortfarande inte förstått varför man inte får leka med de turkosa bollarna men han har accepterat att det är så.

160106D
När termometern visade -12,3° i morse kändes det som ett genidrag att jag även idag bokat inomhushall. 🙂 Det är beroendeframkallande det här! Dock blir den lilla kelpien lite mosig i den lilla hjärnan av en hel timmes träning. Det blir en smula för intensivt, även om han sköter sig bra. Optimalt vore att hitta någon man kunde dela ett tvåtimmarspass med. Då kunde man köra 2×30 minuter istället. Har lagt ut en ”kontaktannons” på FB så får vi se om någon nappar.

Vi försökte betvinga kylan med ett vårinspirerat halsband men det hjälpte tyvärr inte särskilt mycket. Just nu pekar termometern på att den kommande natten blir ännu kallare…

160106H
Den orangea ”bollen” (vi har även en grön) är kul som belöning. Studsar lite lagom oberäkneligt så att jaktfasen blir extra spännande. 🙂

160106G 160106F
Att hoppa när jag hade telefonen framme för att fota tyckte han tyvärr var en usel idé och det blev vägran, flera gånger. Så fort jag stoppade undan Fånen hoppade han både fram och åter utan problem. 😛 Inte lätt att förstå sig på den lilla kelpiehjärnan alla gånger.

160106E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s