Uncategorized

Honey, honey, honey!

160103EHär om dagen skulle jag till hälsokostaffären och när jag ändå var där tänkte jag att jag kunde passa på att kolla om de hade något stärkande/uppiggande/immunförsvarshöjande. När man är inne på sjätte veckan med en envis förkylning är man beredd att prova nästan vad som helst.

I ett försök att vara lite rolig så frågade jag om de hade någon ”dunderhonung”, inte alls med tanken att jag skulle gå därifrån med en burk … honung. En svindlade dyr burk med honung. Misstänkte att jag var grundlurad men nu har jag nästan börjat tro – på honung.

1 tesked tre gånger om dagen sedan i onsdags och nu är hostan nästan borta, snuvan har lugnat sig nästan helt och igår gick jag min första ”normala” promenad med hundarna utan att känna ett akut behov av syrgas vid hemkomsten.

Det var ju synd jag inte kom på detta tidigare så kanske jullovet, som nu är slut, kunde ha fått ett lite bättre innehåll än att ligga på soffan i fosterställning? Nåja, så illa har det ju inte varit hela tiden men jag har varit fruktansvärt trött och inte orkat göra särskilt mycket.

Som vanligt gnager det ju lite tvivel längst bak i huvudet. ”Vad hade hänt om jag INTE käkat den där honungen? Jag kanske hade blivit frisk ändå?” Men fan tro’t, efter sex veckor?

Googlar man på manukahonung hittar man diverse forskning som bekräftar att detta verkligen är dunderhonung så jag kanske inte blev grundlurad, trots allt. 🙂

Idag har jag och Maro unnat oss en timme i en riktig inomhushall. Karlsson Arena i all ära men den har sina begränsningar och ibland behöver man lite mer yta. Det fick vi idag och det var riktigt roligt. Så roligt att vi bokat en timme på onsdag också. Because we’re worth it! Vi får göra vad vi kan för att kompensera för all utebliven jullovsaktivitet och utomhus är det inget vidare träningsunderlag med blandat skarsnö och blankis.

160103G
Min söta lilla kelpie kan se rätt ”grym” ut ibland. 😛 Vad blicken säger är ”sluta fota, ta den förb…de apporten och ge mig belöningen!” 🙂
160103D
Avslutningsvis dagens ”liggbild”. Maro påstod att Karlsson behövde värme och kärlek så då försökte han tillhandahålla båda delarna. 😀 Att Karlsson höll på att ramla ur soffan på kuppen var inget som bekymrade honom.

160103F
Sådär, fyra blogginlägg på tre dagar är väl en ok start på nya året? Bara 23 kvar för att slå förra årets bottenrekord. Vi får se hur det går…

I morgon återgår vi till ordinarie program; dvs jobb. Hade nog kunnat vara ledig ett tag till utan problem…

 

En reaktion till “Honey, honey, honey!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s